Health Link Bio Spirulina 100tbl

Doporučujeme: Top 20 produktů z kategorie Detoxikace organismu

BioSpirulina je 100% sladkovodní modrozelená řasa Arthrospira platensis obahující vzácné fytonutrienty (rostlinné výživné látky), které se nenacházejí v žádných jiných zelených potravinách, jako např. fykocyanin a sulfolipidy. Spirulina je také vyjímečným zdrojem beta karotenu, chlorofylu, vitamínu B12, ...viac

Na skladě Zobrazit cenu včetně dopravy

Nejoblíbenější produkty v kategórií Detoxikace organismu

Popis

BioSpirulina je 100% sladkovodní modrozelená řasa Arthrospira platensis obahující vzácné fytonutrienty (rostlinné výživné látky), které se nenacházejí v žádných jiných zelených potravinách, jako např. fykocyanin a sulfolipidy. Spirulina je také vyjímečným zdrojem beta karotenu, chlorofylu, vitamínu B12, karotenoidů, enzymů, vitamínů a minerálních látek.ESENCIÁLNÍ AMINOKYSELINYSpirulina má nejvyšší obsah proteinů ze všech přírodních potravin (65 %), daleko více než maso nebo ryby (15–25 %), sojové boby (35 %), sušené mléko (35 %), obilniny (8–14 %) nebo plnotučné mléko (3–4 %). Spirulina obsahuje jako jeden z mála rostlinných zdrojů veškeré esenciální aminokyseliny.Zásadní význam stravitelnosti proteinůBuněčná stěna Spiruliny je tvořena měkkými mukopolysacharidy, neobsahuje celulózu, což umožňuje její lehkou stravitelnost a vstřebávání. Tato vynikající stravitelnost je obvzláště důležitá pro jedince trpící podvýživou a u kterých je snížena kapacita příjmu živin. Podávání spiruliny podvýživeným dětem je účinnější než sušené mléko, protože laktóza obsažená v mléce může vyvolat potíže se zažíváním.Srovnání obsahu proteinu ve spirulině a v potravinách bohatých na protejnySpirulina65–70Vejce40–50Soja35–40Sušené mléko30–40Sýr30–40Luštěniny20–25BETA KAROTENSpirulina je nejbohatším zdrojem beta karotenu, jeho koncentrace je několika násobně vyšší než v mrkvi. Beta karoten má značné terapeutické účinky, včetně schopnosti snižovat sérum cholesterolu a všudypřítomné rakoviny. Během posledních let provedly zdravotnické instituce zabývající se výzkumem rakoviny desítky studií dokazujících, že beta karoten snižuje riziko všech druhů rakoviny, včetně rakoviny plic, jícnu, žaludku, tlustého střeva, gastrointestinálního traktu, prsu a pochvy.Srovnání obsahu beta karotenu ve spirulině a jiných potravináchSpirulina150Játra6Meruňky sušené18Kapusta5Brambory9Špenát4Mrkev8Ryby1FYKOCYANINNejvýznamnějším barvivem ve spirulině je fykocyanin. Tento proteinový komplex tvoří přibližně 15% celé hmotnosti. Podle posledních vědeckých výzkumů má fykocyanin značné antioxidační, protizánětlivé a antikarcinogenní účinky. Ovlivňuje tvorbu kmenových buněk v kostní dřeni, podporuje tvorbu makrofágů a stimuluje fagocytózu. Tím výrazně přispívá ke stimulaci imunitního systému. Při výzkumu provedeném v Černobylu u osob postižených nemocemi z ozáření, u kterých došlo k poklesu tvorby červených a bílých krvinek, se jejich stav výrazně zlepšil při podávání pouhých 5 gramů spiruliny denně po dobu 6 týdnů. Fykocyanin snižuje toxicitu v ledvinách a hraje zásadní roli při ochraně proti selhání ledvin způsobeném toxickými prvky nebo léky, má všestranné využití při léčbě dysfuncí ledvin.CHLOROFYLSpirulina má vysoký obsah chlorofylu, který má výrazné čistící a detoxikační účinky. Pomáhá z organismu odstraňovat těžké kovy, chemické toxiny a další jedovaté látky. Regeneruje jaterní tkáň, pročišťuje krevní řečiště. Podporuje kožní metabolismus, hojení ran a vředů. Společně se fykocyaninem, železem, vitamínem B12 a kyselinou listovou výrazně podporují zdravou krvetvorbu.KAROTENOIDYSpirulina obsahuje komplex několika karotenoidů bohatých na antioxidanty. Karotenoidy jsou tvořeny přibližně 50% karoteny – alfa, beta a gama a 50% xantofyly – zeaxantin, astaxantin, a další. Ačkoliv beta karoten je ze všech karotenoidů nejznámější, komplex rozličných karotenoidů je mnohem efektivnější než pouhý izolovaný syntetický beta karoten ve formě vitamínových přípravků.ŽELEZOSpirulina je jedním z nejbohatším zdrojem železa, které hraje zásadní roli při tvorbě hemoglobinu a zdravého imunitního systému. Obsah železa ve spirulině je několikanásobně vyšší než v ostatních potravinách a jeho vstřebatelnost je podstatně vyšší než u syntetických doplňků železa.Srovnání obsahu železa ve Spirulině s potravinami bohatými na železoSpirulina89,0Obiloviny4,5Pivní kvasnice18,0Vejce1,4Soja12,0Ryby1,2Hovězí maso11,0Kuřecí maso, sýr1,0VÁPNÍK, HOŘČÍK, CHRÓMObsahuje velké množství vápníku, který je všeobecně defi citní ve výživě, hořčík usnadňuje absorpci vápníku ve spirulině. Chróm pomáhá efektivně využít glukózu a přispívá ke stabilizaci krevního cukru.ESENCIÁLNÍ MASTNÉ NENASYCENÉ KYSELINYSpirulina obahuje kyselinu gama-linolenovou (GLA) a kyselina linolovou. GLA je v organismu důležitá pro tvorbu tělu prospěšných prostaglandinů PGE 1, které regulují řadu tělesných funkcí. Snižují hladinu LDL cholesterolu, příznivě působí při premenstruačním syndromu, menopauze, pomáhájí při kožních potižích – akné, ekzémy.GLYKOLIPIDY A SULFOLIPIDYSoučástí lipidů ve spirulině jsou vzácné glykolipidy a sulfolipidy, které jsou mimořádně aktivní proti virovým onemocněním (brání virům proniknout do buněk). Podle vědeckých výzkumů potlačují virus HIV-1 a HIV-2, oparový virus a další viry způsobující defi icit imunity.ENZYMYBioSpirulina obsahuje řadu enzymů a to především superoxiddismutázu (SOD) a glutation peroxidázu, které pomáhájí neutralizovat škodlivé účinky volných radikálů. Poškozování organismu volnými radikály je jednou z hlavních příčin onemocněních spojených se stárnutím organismu.POLYSACHARIDYZákladními jsou ramnóza a glykogen, které jsou v organismu snadn a rychle vstřebatelné, mají nízký glykemický index. Poskytují rychlou energii bez toho aniž by zatěžovaly slinivku nebo precitipovaly hypoglikemii. Polysacharidy ve Spirulině posilují imunitní systém, podporují tvorbu T-buněk, makrofágů a stimulují fagocytózu.Během posledních let byla provedena řada klinických studií, které dokumentují široké použití spiruliny v prevenci i léčbě celé řady onemocnění. BioSpirulina dodá vašemu tělu kompletní živiny a energii a vyčistí jej zcela přirozeným způsobem. I konzumace malého množství této koncentrované potraviny denně výrazně prospěje vašemu zdraví.POUŽITÍ BIOSPIRULINYPosílení imunitního systému proti virovým onemocněnímDetoxikace jater a ledvinVyužití vysoké výživné hodnoty v dětské výživěPomáhá odstranit chronickou zácpu, čistí trávicí ústrojíPůsobí jako prebiotikum, podporuje tvorbu lactobacilů a bifi dobakteriíPodpora kožního metabolismu, hojení ran a vředůSLOŽENÍ BIOSPIRULINY, NUTRIČNÍ HODNOTYBílkoviny65 %Uhlohydráty18 %Tuky5 %Minerální prvky8 %Energie382 kcal / 1615 kJAminokyseliny (g / 100g)Alanin4,9Lysin5,2Arginin4,7Methionin6,0Kyselina asparágová1,7Fenylalanin2,7Cystein0,7Prolin2,3Kyselina glutamová6,1Serin4,1Glycin3,0Threonin1,5Histidin1,0Tryptofan1,4Isoleucin3,5Tyrosin1,0Leucin9,3Valin1,4Tuky (mg / 100g)Kyselina gama-linolenová770Kyselina linolová513Minerální a stopové prvky (mg / 100g)Vápník500 mgZinek3 mgHořčík740 mgSelen0,1 mgŽelezo80 mgMangan5,2 mgDraslík1260 mgChróm0,4 mgSodík1271 mgMěď1,8 mgFosfor847 mgVitamíny (mg / 100g)Vitamín E19 mgVitamín B33 mgInositol66 mgVitamín B63 mgBiofl avonoidy79 mgVitamín B120,05 mgVitamín B13 mgKyselina listová0,06 mgVitamín B26 mgFotopigmenty a enzymy (mg / 100g)Karotenoidy celkem444 mgFykocyanin16400 mgBeta karoten175 mgXantofyly180 mgChlorofyl1450 mgSuperoxiddismutaza40 mgDoporučené dávkování: 2× denně 2–5 tablet minimálně 15 minu před jídlem, zapít sklenicí vody. U podvýživy je vhodnější užívat BioSpirulinu s jídlem.Složení: pouze 100% řasa spirulina (arthrospira platensis) v BIO kvalitě. BioSpirulina neobsahuje žádné konzervační látky a barviva. Tablety jsou slisovány pod tlakem bez pojivých látek.V naší nabídce naleznete také jiné zelené potraviny i další produkty značky Health Link. Informace o značce Health LinkHealth Link, s. r. o. se zaměřuje na zdravou výživu a kvalitní přírodní produkty, které mají příznivý vliv na lidské zdraví a jsou vhodné pro všechny věkové skupiny. Hlavními produkty jsou zelené sladkovodní řasy – spirulina a chlorela, které patří k nejbohatším zdrojům přírodních živin na této planetě. Naše společnost jako první v ČR seznámila laickou i odbornou veřejnost se spirulinou prostřednictvím klinických studií a uvedla ji na trh v BIO kvalitě pod značkou BioSpirulina.

Reklama

Reklama