Vestavná sklokeramická deska CH 64 XB šíře 60 cm.
- Nový model Candy s kompletně osvěženým designem, novými flexibilními zónami, uživatelskými rozhraními, ve kterých jsou speciální zóny zvýrazněny různými barvami. V neposlední řadě jsou vybaveny systémem řízení spotřeby, což je funkce, která umožňuje automatické omezení výkonu varné desky a zabránění přetížení. Sklokeramická deska Candy nabízí intuitivní uživatelské rozhraní pro každodenní použití, flexibilní konfiguraci a inteligentní řešení. Je vyrobena ze speciálních materiálů za použití moderních technologií, díky nimž je varná deska Candy výjimečná uživatelsky přívětivá, spolehlivá a bezpečná.
.- Čelní rám
.- Přední strana varné desky je zakryta nerezovým kovovým rámem.
.Funkce a vlastnosti.
- Jednoduché ovládání Touch pro 4 varné zóny, snadno ovladatelný jen pomocí lehkých doteků. Ovladače reagují na jemný dotek, proto nemusíte používat tlak. Stačí použít bříško prstu, nikoliv špičku. Po každém zaregistrování doteku uslyšíte akustický signál, který Vás upozorní na činnost desky. Vždy se ujistěte, zda jsou ovladače čisté, suché a zda je nepřekrývá žádný předmět (např. náčiní nebo utěrky). I tenká vrstva vody může stěžit obsluhu dotekových ovladačů. Usnadnění přístupu k ovládacím panelům a centrálním ovladačům.
.- Můžete ti vybrat z 10 úrovní výkonu, zvolit funkci udržování tepla či časovače. Celkový příkon varné desky je 6500(W) a jištění (A) 32.
.Technické specifikace:.
- Počet varných zón 4
.- Celkový příkon (W) 6500
.- Jištění (A) 32
.- Nerez lišta vpředu
.Varné zóny.
- 2x Highlight průměr 155 mm, 1200 W
.- 1x Highlight průměr 200 mm, 2300 W
.- 1x Highlight průměr 190 mm, 1800 kW
.Funkce.
- Dotykové ovládání
.- 10 úrovní výkonu
.- Ukazatel zbytkového tepla
.Bezpečnost.
- Dětská pojistka
.- Bezpečnostní automatické vypnutí v případě dlouhodobé nečinnosti
.Rozměry výrobku v x š x h 5 x 59 x 52 cm.Bezpečnostní automatické vypnutí v případě dlouhodobé nečinnosti.Další bezpečnostní funkcí varné desky je automatické vypnutí. To nastane, kdykoliv zapomenete vypnout varnou zónu. Po sejmutí nádobí varná deska ihned přestane hřát a automaticky se vypne po 2 minutách.Dětská pojistka.Můžete uzamknout ovládací prvky vůči nežádoucímu použití (například nechtěné zapnutí dětmi). Když jsou ovladače uzamčené, všechny ovladače kromě tlačítka zapnutí/vypnutí jsou zablokované. Pokud je varná deska v uzamčeném režimu, všechny ovladače jsou neaktivní kromě zapnutí/vypnutí, vždy můžete pomocí tohoto ovladače v nouzovém případě varnou desku vypnout, ale před další obsluhou ji musíte odemknout.NÁDOBÍ.Nerezová ocel se doporučujeme. Zejména dobré s vrstveným dnem. Vrstvené dno kombinuje výhody nerezavějící oceli (vzhled, stálost a stabilitu) s výhodami hliníku nebo médi (vedení tepla, stejnoměrná distribuce tepla).Hliník je také doporučený, neboť je velmi dobře vodivý. Zbytky hliníku se někdy objevují jako škrábance na desce, ale je možné je ihned odstranit čištěním. Z důvodu nízkého bodu tavení nepoužívejte tenký hliník.Slitina je použitelná, ale nedoporučujeme ji. Špatná účinnost a může poškrábat povrch.Porcelán/smalt á sice dobrou účinnost, ale pouze u nádobí s tenkým, hladkým, plochým dnem.Sklokeramika se nedoporučujeme, neboť má špatnou účinnost a může poškrábat povrch desky.Tipy k vaření.Když začne jídlo vřít, snižte nastavení výkonu. Použití pokličky zkracuje dobu vaření a šetří spotřebu energie. Minimalizujte množství tuku a tekutiny pro zkrácení doby vaření. Začněte vařit na vysokém výkonu, a když je pokrm dostatečně ohřátý, snižte teplotu.Dušení, vaření rýže.Dušení nastává pod bodem varu, kolem 85°C, když se bublinky příležitostně objevují na povrchu vařené tekutiny. Je to klíčem chutných polévek a dušených pokrmů, neboť chuť se vyvíjí bez převaření pokrmu. Pod bodem varu můžete vařit také pokrmy s vajíčky a moukou zahuštěné omáčky. Některé úkoly, včetně vaření rýže absorpční metodou, může vyžadovat vyšší než nejnižší nastavení k zajištění správného uvaření v doporučené době.Pečení steaku.Pečení šťavnatých aromatických steaků: Před pečením nechte maso odpočívat při pokojové teplotě přibližně 20 minut. Rozehřejte pánev se silným dnem. Potřete obě strany steaku olejem. Kápněte trochu oleje na rozehřátou pánev a pak položte maso na pánev. Během pečení steak jednou otočte. Přesná doba pečení závisí od tloušťky steaku, a jak jej chcete připravit. Doba může být od 2 do 8 minut na jednu stranu. Zatlačením na steak zjistíte stav upečení – čím je tužší, tím více je propečený. Po dopečení nechte steak jednu minutu odpočívat na teplém místě.Smažení.Zvolte wok nebo velkou pánev na smažení vhodnou pro sklokeramickou varnou desku. Připravte si ingredience. Smažení bude rychlé. Pokud připravujete velké množství, připravujte pokrm ve více menších porcích. Pánev krátce předehřejte a přidejte dvě polévkové lžíce oleje. Nejdříve připravujte maso, odložte stranou a udržujte teplé.Osmahněte zeleninu. Když je horká ale stále křupavá, snižte teplotu varné zóny, do pánve vraťte maso a přidejte omáčku. Ingredience jemně smíchejte a důkladně prohřejte. Ihned servírujte.Před provedením jakékoli údržby nechejte varnou desku ochladit.Používejte pouze speciální výrobky určené pro čištění keramických povrchů (krémy, škrabky), všechny tyto výrobky jsou běžně dostupné na trhu. Vyhýbejte se přetečení, nečistoty, které protečou na varný povrch, se rychle spálí a pak se velmi obtížně odstraňují. Doporučujeme udržovat v dostatečné vzdálenosti od desky všechny materiály, které se snadno taví, jako jsou plastové obaly, cukr, nebo produkty na bázi cukru.Údržba.Kápněte několik kapek speciálního čisticího prostředku na povrch desky. Odstraňte hrubé nečistoty pomocí jemné tkaniny, nebo navlhčené kuchyňské papírové utěrky. Utřete jemnou tkaninou nebo kuchyňskou utěrkou, dokud není povrch čistý.V případě odolných skvrn.Nakapejte více kapek speciálního čistícího roztoku na povrch. Odstraňte pomocí škrabky, držením v úhlu 30° od desky, dokud obtížné stopy nezmizí. Utřete jemnou tkaninou nebo kuchyňskou utěrkou, dokud není povrch čistý. Opakujte postup v případě potřeby.NĚKOLIK RAD:.Pravidelné čištění zanechává ochrannou vrstvu, která zabraňuje před poškrábáním a opotřebením. Ujistěte se, zda je povrch čistý před dalším použitím desky. Pro odstranění stop vody, použijte několik kapek bílého octa nebo citrónovou šťávu. Pak utřete savým papírem a použijte několik kapek speciálního čistícího roztoku. Ovládací prvky můžete složit pro kompletní čištění. Dbejte na to, aby tekutina nevnikla do otevřených zón a poté nasaďte ovladače pevně na místo. Sklokeramický povrch snáší tření varného nádobí s plochým dnem, ale přesto doporučujeme, abyste ho raději místo přesouvání po povrchu zvedli.