Doporučujeme: Top 20 produktů z kategorie Kávovary
French Press Bialetti Omino 0,35 l Pro přípravu kvalitní kávy nebo čaje můžete použít French Press Bialetti Omino "mužíček" - vyroben z nerezové oceli 18/10 a borosilikátového skla vysoké odolnosti. Díky vytříbeným detailům a kvalitě provedení jde o výjimečný produkt. Údržba je snadná, v podstatě jej ...viac
French Press Bialetti Omino 0,35 l Pro přípravu kvalitní kávy nebo čaje můžete použít French Press Bialetti Omino "mužíček" - vyroben z nerezové oceli 18/10 a borosilikátového skla vysoké odolnosti. Díky vytříbeným detailům a kvalitě provedení jde o výjimečný produkt. Údržba je snadná, v podstatě jej opláchnete jen vodou. Víčko výrobku je z nerezové oceli, obsah 0,35 litru. První zmínky o French Pressu v historii pocházejí už okolo roku 1806 (Francie) ale první oficiální patent je italský, kdy si FRENCH PRESS nechal patentovat v Milánu Attilio Calimani v roce 1929. Mezi největší výhody používání FRENCH PRESSu patří bezpochyby rychlost a jednoduchost přípravy kávy, snadné mytí a dobrá kontrola nad teplotou vody. Chuť kávy je jemnější než v případě českého tzv. "turka". Pro přípravu kávy ve FRENCH PRESS je důležitá hrubost mletí kávy - existuje jednoduché pravidlo - čím jemněji je káva namleta, tím kratší dobu se připravuje. Káva by měla mít hrubost mletí jen o málo menší, než jsou očka v sítku výrobku - tak, aby její pevné části sítkem neprošly. Příprava kávy ve FRENCH PRESSU: 1. Dejte vařit vodu 2. Vyjměte z umytého French pressu sítko s víčkem. Před každou přípravou kávy doporučujeme FRENCH PRESS propláchnout čistou vodou.3. Pokud nemáte k dispozici čerstvě namletou kávu, což je samozřejmě ideální, použijte tu, kterou jste si zakoupili a nechali namlít na hrubost, odpovídající velikosti ok sítka vašeho French Press. Na středně silnou kávu potřebujete 8 g na 150 ml vody.4. Až se voda v konvici uvaří, vyčkejte cca 30 vteřin po automatickém vypnutí, aby nebyla voda zcela vroucí a zchladila se na teplotu 95-96 st. Celsia, což je pro přípravu kávy ve French pressu optimální.5. Připravené množství mleté kávy nasypte do French pressu a pomalu ji zalijte odpovídajícím množstvím vody - káva nesmí být na žádném místě suchá. Káva začne "probublávat". 6. Na French press dejte víko se zvednutým sítkem a vyčkejte cca půl minuty. Pokud máte kávu hruběji namletou, je třeba nechat ji spařenou déle - 1,5 minuty - 2 minuty.7. Sejměte víčko a kávu promíchejte lžící, aby nezůstávala na vnitřních stěnách nádoby French pressu. Poté víčko znovu nasaďte na French press - a nechte kávu dalších 1,5 minuty louhovat - v případě hrubší kávy vyčkejte 2 minuty.8. Nyní pomalu stlačujte sítko dolů - pomalu proto, aby byla stlačena všechna káva a částečky kávy se nedostaly do horní části. Poté kávu ihned servírujte - pokud ji necháte "stát" delší dobu, její chuť bude mdlá a ztratí svou lahodnost. Firma Bialetti vznikla v roce 1919 a bylo to v roce 1933, kdy Alfonso Bialetti dal typický legendární tvar konvičce Moka Express: kávu v ní připravíte přirozeně a jednoduše tradičním způsobem, který zůstal po léta nezměněn. Bialetti je firma italská, je lídrem ve svém oboru, protože kvalitní výrobky Bialetti přinášejí do kuchyně jednoduchost, funkčnost a potěšení z designu výrobku zároveň. Nové pokročilé technologie a výrazný styl se spojují a vytvářejí nádobí Bialetti, které je snadno použitelné a také - krásné.
Prohlédněte si další Kávovary Bialetti, nejprohlíženější produkty Bialetti nebo nejlevnejší Kávovary.