Aveiro Tuniak v olivovom oleji 120g

Jiní zákazníci nakoupili v:
Cena: Ihned Do obchodu

Doporučujeme: Top 20 produktů z kategorie Konzervované ryby

Portugalský tuňák pruhovaný v olivovém oleji. Žádná průmyslová výroba, ale ručně zpracovávané a to již od roku 1928. Alergici pozor! Výrobek obsahuje ryby. Ne všechny ryby je zdravé jíst často, pozor na rtuť v levných rybách! Díky absenci moře nebyli Češi nikdy zvyklí často jíst ryby a jiné mořské plody. ...viac

Na skladě Zobrazit cenu včetně dopravy

Nejoblíbenější produkty v kategórií Konzervované ryby

Popis

Portugalský tuňák pruhovaný v olivovém oleji. Žádná průmyslová výroba, ale ručně zpracovávané a to již od roku 1928. Alergici pozor! Výrobek obsahuje ryby. Ne všechny ryby je zdravé jíst často, pozor na rtuť v levných rybách! Díky absenci moře nebyli Češi nikdy zvyklí často jíst ryby a jiné mořské plody. V posledních letech ovšem nastává velký boom v konzumaci ryb a ustálil se všeobecný názor, že čím více jíme ryb, tím zdravější budeme. Jinak jistě správný požadavek odborníků na zdravou výživu, aby lidé jedli co nejvíce ryb, vypadá jinak, uvědomíme-li si, že konzumací této potravy do těla dostáváme značné množství rtuti. Ryby a především ty mořské jsou dokonce nejvýznamnějším zdrojem tohoto jedovatého kovu pro lidský organismus. Za rtuť v rybách si můžeme sami Mořské ryby totiž koncentrují ve svých tkáních rtuť, kterou lidstvo ve velkém vypouští do oceánů. Podle výzkumů amerických vědců z Connecticutské univerzity v Grotonu se ovšem problém rtuti v rybím mase, netýká jen ryb mořských. V celosvětovém měřítku se drtivá většina rtuti dostává do moře z ovzduší. Řeky, podzemní voda, usazeniny nebo dokonce i horské prameny, proto rtuť obsahují také. Organické sloučeniny rtuti tak obsahují i ryby žijící ve vnitrozemských vodách. Američtí výzkumníci připomínají, že musíme počítat s tím, že rtuť zůstane v prostředí celé desetiletí poté, co omezíme její zdroje. V Evropě a Americe k významnému omezení emisí rtuti již došlo, na druhou stranu toto omezení vyrovnává průmyslový boom ve Východní Asii. Jezte kvalitní ryby Skutečnost, že ryby zůstávají největším zdrojem rtuti, pochopitelně neznamená, že bychom měli na tuto jinak bezesporu podstatnou součást lidské stravy zanevřít. Odborníci spotřebitelům doporučují, aby si pečlivě vybrali jaké ryby konzumovat. Nedoporučují těhotným ženám, kojícím ženám a malým dětem konzumovat maso žraloků, štik, candátů, mečounů a velkých makrel královských. U konzervovaných ryb jako je tuňák či sardinky je důležité jaký druh si vyberete. U oblíbeného tuňáka pozor na tuňáka žlutoploutvého, který obsahuje velké množství rtuti. Naopak se doporučuje konzumace kvalitnějšího tuňáka pruhovaného SLOŽENÍ obsahuje: Maso z tuňáka pruhovaného 65%, olivový olej 34%, Sůl DÁVKOVÁNÍ Vezměte dle chuti UPOZORNĚNÍ Země původu: Portugalsko S oblibou používají: běžná populace rekreační sportovci siloví sportovci (kulturistika, fitness, silový trojboj, vrh koulí, hod kladivem, sprint, plavání na krátké vzdálenosti aj.) silově-vytrvalostní sportovci (fotbal, lední hokej, pozemní hokej, ragby, košíková, běhy a plavání na střední vzdálenosti aj.) vytrvalostní sportovci (běhy, dálkové plavání, triatlon, cyklistika, běh na lyžích aj.) Doplněk stravy. Určeno pro zvláštní výživu - vhodné pro sportovce. Obrázek je pouze ilustrativni a pro představu, nemusí vyobrazovat aktuálně dostupnou variantu.

Reklama

brand name

Prohlédněte si další Konzervované ryby Aveiro, nejprohlíženější produkty Aveiro nebo nejlevnejší Konzervované ryby.

Reklama