Doporučujeme: Top 20 produktů z kategorie Konzervované ryby
Aveiro Mexický salát s filety z tuňáka v olivovém oleji 120g Lahodný mexický salát s poctivými filety tuňáka, kukuřicí, fazolkami, cibulkou, olivovým olejem a trochou limetkové šťávy pro aroma. Příjemnou pikantnost vytváří piri-piri paprička. Maso, stejně jako u všech našich tuňákových konzerv, pochází ...viac
Aveiro Mexický salát s filety z tuňáka v olivovém oleji 120g Lahodný mexický salát s poctivými filety tuňáka, kukuřicí, fazolkami, cibulkou, olivovým olejem a trochou limetkové šťávy pro aroma. Příjemnou pikantnost vytváří piri-piri paprička. Maso, stejně jako u všech našich tuňákových konzerv, pochází z tuňáka pruhovaného. Maso z tohoto tuňáka obsahuje mnohem méně rtuti a stává se tak zdravějším pro lidský organismus. Tento salát je velmi chutný a snadno stravitelný, navíc obohacený o typickou vůni a chuť olivového oleje. Vyváženou chuť tvoří kombinace kukuřice, fazolek a cibulky, dokonalost podtrhuje aroma limetkové šťávy. To vše navíc obohatí pikantní chuť piri-piri papriček, což ocení především milovníci pálivějších delikates. Mexický salát si jistě najde své místo i v jídelníčku gurmánů. Ne všechny ryby je zdravé jíst často, pozor na rtuť v levných rybách! Díky absenci moře nebyli Češi nikdy zvyklí často jíst ryby a jiné mořské plody. V posledních letech ovšem nastává velký boom v konzumaci ryb a ustálil se všeobecný názor, že čím více jíme ryb, tím zdravější budeme. Jinak jistě správný požadavek odborníků na zdravou výživu, aby lidé jedli co nejvíce ryb, vypadá jinak, uvědomíme-li si, že konzumací této potravy do těla dostáváme značné množství rtuti. Ryby a především ty mořské jsou dokonce nejvýznamnějším zdrojem tohoto jedovatého kovu pro lidský organismus. Za rtuť v rybách si můžeme sami Mořské ryby totiž koncentrují ve svých tkáních rtuť, kterou lidstvo ve velkém vypouští do oceánů. Podle výzkumů amerických vědců z Connecticutské univerzity v Grotonu se ovšem problém rtuti v rybím mase, netýká jen ryb mořských. V celosvětovém měřítku se drtivá většina rtuti dostává do moře z ovzduší. Řeky, podzemní voda, usazeniny nebo dokonce i horské prameny, proto rtuť obsahují také. Organické sloučeniny rtuti tak obsahují i ryby žijící ve vnitrozemských vodách. Američtí výzkumníci připomínají, že musíme počítat s tím, že rtuť zůstane v prostředí celé desetiletí poté, co omezíme její zdroje. V Evropě a Americe k významnému omezení emisí rtuti již došlo, na druhou stranu toto omezení vyrovnává průmyslový boom ve Východní Asii. Jezte kvalitní ryby Skutečnost, že ryby zůstávají největším zdrojem rtuti, pochopitelně neznamená, že bychom měli na tuto jinak bezesporu podstatnou součást lidské stravy zanevřít. Odborníci spotřebitelům doporučují, aby si pečlivě vybrali jaké ryby konzumovat. Nedoporučují těhotným ženám, kojícím ženám a malým dětem konzumovat maso žraloků, štik, candátů, mečounů a velkých makrel královských. U konzervovaných ryb jako je tuňák či sardinky je důležité jaký druh si vyberete. U oblíbeného tuňáka pozor na tuňáka žlutoploutvého, který obsahuje velké množství rtuti. Naopak se doporučuje konzumace kvalitnějšího tuňáka pruhovaného SLOŽENÍ obsahuje: Kousky tuňáka pruhovaného, kukuřice, fazolky, cibulka, piri-piri paprička, olivový olej, limetková šťáva DÁVKOVÁNÍ Vezměte dle chuti UPOZORNĚNÍ Země původu: Portugalsko S oblibou používají: běžná populace rekreační sportovci siloví sportovci (kulturistika, fitness, silový trojboj, vrh koulí, hod kladivem, sprint, plavání na krátké vzdálenosti aj.) silově-vytrvalostní sportovci (fotbal, lední hokej, pozemní hokej, ragby, košíková, běhy a plavání na střední vzdálenosti aj.) vytrvalostní sportovci (běhy, dálkové plavání, triatlon, cyklistika, běh na lyžích aj.) Doplněk stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Produkt uložte mimo dosah dětí. Doplňky stravy nejsou náhradou pestré stravy. Obrázek je pouze ilustrativní a pro představu, nemusí vyobrazovat aktuálně dostupnou variantu.
Prohlédněte si další Konzervované ryby Aveiro, nejprohlíženější produkty Aveiro nebo nejlevnejší Konzervované ryby.