Americky lekár Dr. p. j. D Adama vypracoval dômyselný a fungujúci výživový systém pre nositeľov jednotlivých krvných skupín, ktorý popísal vo svojej knihe Výživa a krvné skupiny. Jeho poznatky autori rozpracovali do rád a receptov tak, aby si aj český a moravský stravník mohol pochutnať naozaj prospešne, ...
Sotva se najde člověk, který by si nechtěl osladit život. Někdo často, někdo málokdy, alezcela určitě tehdy, když se namane vhodná příležitost. Jako například tradiční svátky, které slavíme v průběhu roku - Masopust, Valentýn, Velikonoce, Vánoce, anebo svatba či rodinná oslava. A jak jinak, jak lépe ...
Časopis Apetit přichází na trh s novou edicí kuchařek, tentokrát zaměřenou na mezinárodní kuchyně. První kuchařkou z nové řady je kniha věnovaná kuchyni italské, která je mezi čtenáři Apetitu tolik oblíbená! V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty - na úplnou klasiku (boloňské ragú, caprese, pesto, ...
Kniha – 128 stran, česky, pevná bez přebalu matná Academia Barilla vybrala 50 receptů, které obsahují brambory. Některá z nich jsou typickými italskými jídly, další recepty byly vytvořeny spojením brambor s dalšími typickými ingrediencemi italské kuchyně: sýry, masnými výrobky, taktéž s kaštany, hřiby ...
Mnoho z nás vzpomíná na ty vynikající pokrmy, které vařily naše babičky. A autoři této publikace vycházejí právě z receptů, které jim jejich babička po celá léta psala krasopisným písmem do linkovaných sešitů. Výpravná kuchařka s velkým množstvím fotografií přináší pestrou paletu receptů na výborná jídla ...
Kniha - 160 strán, český, pevný bez matného krytu Syrov sú na svete stovky druhov a receptov sa syry je ešte viac! Ďalšie, už 15. prírastok do úspešnej Edícia Apetit tak obsahuje 130 starostlivo vybraných a otestovaných receptov na najrôznejšie pokrmy obsahujúce väčšie či menšie množstvo rôznych druhov ...
Dýně jsou sladké – ale nenechme se zmást: dužina ve skutečnosti obsahuje cukru velmi málo, zatímco vody až 94 %. Jsou zvláště bohaté na antioxidanty, vitaminy (především vitamin A a C) a minerály, jako draslík, fosfor, vápník a hořčík. Díky své nízké kalorické hodnotě (pouze 15 kalorií na 100 g), dostatečnému ...
Od dávných dob lidé pociťovali nutnost uchování potravy na méně příhodná období. Academia Barilla vybrala pro tuto knihu 50 receptů zavařenin, kompotů, džemů a čatní. Jakmile jste jednou ochutnali domácí zavařeniny, nikdy se nevrátíte ke kupovaným. Neexistuje nic lepšího než domácí zavařeniny, jež jakémukoliv ...
Ve čtyřech tematicky rozdělených kapitolách vám nabízíme 103 receptů na dokonale vyladěná menu o několika chodech a pro každou příležitost - klasiku na neděli, na Velikonoce, vánoční svátky, svatbu, Nový rok i menu, které zvládnete uvařit na chalupě, či pořádnou hostinu pod širým nebem. Jedno menu je ...
Poplamenice, variace na téma pesto, octy a oleje, sirupy, přírodní antibiotika, hrušky v mnoha podobách, martinské rohlíky, jeřabinový džem a marináda, dýně a zase dýně, šípek nejen na čaj, polévky z ráje, podzimní pastýřský koláč, energetické tyčinky, smoothie, v hlavní roli šafrán a kdoule, bylinkové ...
Kniha - autor Jaroslav Olša, 144 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá.U nás malajsijská kuchařka dosud nevyšla. Tato knížka nabízí čtenáři možná první setkání s Malajsií a seznamuje uživatele se zvláštnostmi a exotickými jídly všech částí této krásné tropické země. Poutavý úvod také čtenáře zasvětí ...
Kniha - autor Radka Hrevušová, 112 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Vejce jsou jednou z nejběžnějších a nejzdravějších potravin. Kuchařka obsahuje pestrý výběr jednoduchých receptů na jejich přípravu. Snadno podle nich připravíme rychlou snídani, svačinu, oběd i večeři, s minimem dalších surovin ...
Kniha - česky, Pevná bez přebalu lesklá Koho z nás občas nepřepadne chuť na něco sladkého? Ovšem složité recepty bývají mnohdy časově náročné a nelze je vyčarovat mávnutím kouzelného proutku. Dobře nám ale mohou posloužit hrníčkové recepty. Pomocí hrníčku lze totiž veškeré suroviny odměřit rychle a snadno. ...
První česká kniha o životním stylu zero waste!Zero waste znamená nulový odpad. Znamená to žít bez odpadu, udržitelným způsobem, být šetrný k životnímu prostředí, k místu, kde žijeme a chceme žít i nadále. Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik odpadu vyprodukujete? Kolik čeho kupujete, kolik obalů pak ...
Věčně živým tématem moderní doby jsou nejrůznější diety, výživné ingredience, zaručeně zdravé polotovary a moderní postupy úpravy potravin. Přitom stačí tak málo - znovuobjevit životadárnou sílu přírodních produktů, tradic a umu našich předků a umět využívat bohatství nabízeného přírodou. Pojďte společně ...
Být s rodinou či přáteli u stolu je jedním ze vzácných pocitů štěstí. Jídlo nám tak nejen lépe chutná, ale i náš organismus všechny živiny mnohem lépe využije ke svému prospěchu. Vaříme-li v souladu s přírodou a zdravou výživou, pak máme naději na radostný život, zdraví, dlouhověkost a stálou sílu do ...
Chilli kuchařka je vtipným průvodcem pěstováním, zpracováním a hlavně vařením s chilli papričkami, protože to zdaleka není jen o tom do jídla "hodit nějaké čili" (a pak poslouchat kňourání citlivějších jazýčků, že se to nedá jíst). V knize najdete 80 originálních a lety ověřených receptů food editorky ...
Hantec v zážitcích padesáti osobností šoubyznysu. První hantecová kuchařka na světě. Jídla s příběhem. To, že hantec způsobuje dobrou náladu a navíc chutná skvěle, zjistíte v dvojknize 50 odstínů hantecu / 50 chutí hantecu. V padesáti rozhovorech s našimi celebritami, které se nějakým způsobem "dotkly" ...