Šokující pravda o potravinách

Jiní zákazníci nakoupili v:
Cena: Ihned Do obchodu

Doporučujeme: Top 20 produktů z kategorie Kuchařky

Proč mohou mít želatinoví medvídci nemoc šílených krav, jak se dostanou červi do rybích produktů a proč je celozrnný chléb nestravitelný? Tato kniha je průvodcem v džungli pochybných doporučení pro dnešní výživu a odlehčenou formou, přitom však bez obalu odhaluje praktiky současných výrobců potravin. ...viac

Nejoblíbenější produkty v kategórií Kuchařky

Popis

Proč mohou mít želatinoví medvídci nemoc šílených krav, jak se dostanou červi do rybích produktů a proč je celozrnný chléb nestravitelný? Tato kniha je průvodcem v džungli pochybných doporučení pro dnešní výživu a odlehčenou formou, přitom však bez obalu odhaluje praktiky současných výrobců potravin. Nejen kompetentní, ale i nekonvenční zacházení s lákavým aktuálním tématem, jako je nákaza skotu BSE ( nemoc šílených krav) nebo genetická úprava potravin, jsou silnou stránkou této informativní publikace, ale i mnoho znalostí "o pozadí". Můžete se tak například dočíst, jak se do jogurtů dostává falešné ovoce, germanizuje nepravý kaviár, nebo jak je to se značením nealkoholického piva. Kromě toho se dozvíte i to, že mnohé odsuzované pochutiny, jako např. káva či černý čaj jsou pro lidské zdraví zřejmě potřebnější než leckterá osvětová kampaň o zdravé výživě..Chemičtí inženýři pekařského průmyslu, vybaveni přibližně tisícem jemných syntetik, korigují přírodu podle své chuti. Do dnešní doby naprosto nedostatečná povinnost označování obsahu jim při tom ještě pomáhá. Moderní směsi na pečivo jsou totiž čistou HIGH-TECH. Emulgátory podporují zpracování těsta strojem a mají vliv na objem, enzymy z plísní odbourávají škroby, jiné změkčují těsto, fosfáty řídí velikost pórů, lipoxygenasy bělí toastový chléb na zářivou bělobu, barviva propůjčují světlým moukám image celozrnnosti, modifikované škroby ovlivňují konzistenci těsta, kyselina askorbová nahrazuje mnohahodinové kynutí těsta, prekurzory hnědnutí dodávají křupavou křehkost a aromatické prekurzory propůjčují houskám lákavou vůni, aby zákazníci stále více a s chutí nakupovali. Pro téměř každý pekařský výrobek je v současné době k dispozici hotový (tj. průmyslově vyráběný) základ. Přibližně 98 procent pekařství využívá dnes celou paletu PRŮMYSLOVÝCH PEKAŘSKÝCH POLOTOVARŮ. Dále se kniha věnuje například těmto tématům: Jak se vyrábí rajče v prášku, Margarín – kariéra válečného másla, Sýrem proti plísni nohou, Hormony v jídle, Tučná lež o cholesterolu, Halucinogenní oříšky, Cukr, který není cukrem, Želatinová hrozba.

Reklama

brand name

Prohlédněte si další Kuchařky, nejprohlíženější produkty N/A nebo nejlevnejší Kuchařky.

Reklama