Doporučujeme: Top 20 produktů z kategorie Kuchyňské nože
Velký důraz na dokonalou estetiku hraje v japonské kuchyni klíčovou roli již odnepaměti. To jak servírované jídlo vypadá, hraje stejně významnou roli, jako dokonalá chuť a aroma. I v kuchyni jsou japonští šéfkuchaři stejně nároční na estetiku svých nožů, jako na jejich dokonalou funkčnost - především ...viac
Velký důraz na dokonalou estetiku hraje v japonské kuchyni klíčovou roli již odnepaměti. To jak servírované jídlo vypadá, hraje stejně významnou roli, jako dokonalá chuť a aroma. I v kuchyni jsou japonští šéfkuchaři stejně nároční na estetiku svých nožů, jako na jejich dokonalou funkčnost - především extrémní a dlouhotrvající ostrost. Japonský nůž Shotohs čepelí o délce 13 cm ze série Miyabi 5000MCD poskytuje náročným profesionálním i ambiciózním amatérským kuchařům perfektní kombinaci funkčnosti, dokonalé ergonomie a unikátního designu.Shotoh znemená v japonštině něco jako "malý nožík" a v angličtině je proslulý jako "petty nůž", což pochází z francouzského slova "petit", tedy malý. V Japonsku je tento nůž považován za jeden z tradičních nožů a je jedním z nejlépe prodávaných tvarů čepele, hned po noži Santoku.Symetrická čepel je ostřena tradiční ruční technikou Honbazuke. Jedná se o třístupňové broušení, ostření a leštění po celé délce čepele a zajišťuje extrémně ostrou čepel typu "katana".Jádro těchto nožů je tvořené vysoce jakostní karbidovou ocelí. Toto jádro je opláštěné 100 vrstvami dvou druhů ocele s odlišnou tvrdostí, které vytvářejí jedinečný damascénský design. Speciální japonská ocel MC63 je obohacená o kobalt, molybden a vanad pro vyšší tvrdost a odolnost čepele. Vysoký obsah uhlíku dodává noži extrémní tvrdost - cca 63 stupňů Rockwella, pro nepřekontaelnou a dlouhotrvající ostrost.Ergonomická rukojeť v tradičním tvaru písmene "D" vyrobená ze dřeva břízy bělokoré dodává každému noži nádech jedinečnosti. Teplo vyzařující z přírodního březového dřeva je v dokonalém kontrastu s ocelovou čepelí. Mozaiková dekorace na střence dává noži punc výjimečnosti a stylově doplňuje orientální ladění nože. Rukojeť je na kovové patce opatřena jedinečným logem MIYABI. Shotoh, 13 cmČepel kalená speciální technologií CRYODUR® při -196 ºCExtrémně ostré ostří se schopností držet hranuErgonomická rukojeť ve tvaru písmene "D" z březového dřeva ozdobená orienální mozaikou a kovovou patkouVyrobeno v JaponskuJádro z karbidové oceli MC63Tvrdost čepele cca 63 HRC.
Prohlédněte si další Kuchyňské nože Zwilling, nejprohlíženější produkty Zwilling nebo nejlevnejší Kuchyňské nože.