Doporučujeme: Top 20 produktů z kategorie Oříšky
Natu Mandle natural 500 g Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku, která jim propůjčuje jejich specifickou chuť. Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskvoní a meruňkou. ...viac
Natu Mandle natural 500 g Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku, která jim propůjčuje jejich specifickou chuť. Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskvoní a meruňkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí na světě patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a Evropa. Původem jsou mandle pravděpodobně z oblasti západní Asie, odkud se rozšířily do celého světa. Jsou nutričně velmi bohaté a proto jsou oblíbené nejen u sportovců. Mandle natural obsahují typickou hnědou slupku, která jim propůjčuje plnou chuť a navíc se v ní koncentrují prospěšné látky. Mandle našly uplatnění i v kosmetickém průmyslu. Získává se z nich mandlový olej, který se přidává do pleťových a tělových krémů Výhody: Zachována slupka Zdroj bílkovin a vlákniny Široké spektrum využití v (RAW) kuchyni Věděli jste, že? Vědecké označení mandloně - amygdalos vznikl z asyrského názvu pro mandli ahmygdala a znamená "pěkný strom". TIPY Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem. Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové smoothie, které ocení nejen vaše děti. Mandlové mléko: Konzumace mandlového mléka je podle ajurvédy vhodná po sexu k celkové regeneraci. Příprava: rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, máslem GHÍ a lžičkou medu. Zbylou drť můžete využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky. Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní sladidla a špetku soli na dochucení. Pečení: Využijte mleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech. Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do sladkých i slaných jídel. Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou pomazánku! Marcipán Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých mandlí a cukru. Turrón: Připravte si z mandlí tradiční španělskou pochutinku. Země původu: Spojené státy americké. Nutriční informace 100 g Energetická hodnota 2422 kJ / 579 kcal Tuky 50 g - z toho nasycené mastné kyseliny 3,8 g Sacharidy 21,5 g - z toho cukry 4,4 g Vláknina 12,5 g Bílkoviny 21 g Sůl 0 g Složení 100% jádra mandlí. Informace Potravina Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika.
Prohlédněte si další Oříšky Natu, nejprohlíženější produkty Natu nebo nejlevnejší Oříšky.