Zahradničit bez rytí – je to vůbec možné? A proč vlastně? Autoři této knihy (a mnozí jiní) svou zahradu tímto způsobem obdělávají již celá desetiletí. Ušetří si tak spoustu času i práce a zároveň tím podporují přirozené a udržitelné fungování půdy a celého ekosystému. Spolupráce s přírodou se jim pak ...
Nejde o žádný "moderní" přístup. Naopak, vychází z přírodních procesů a principu permakultury, což je logický a zodpovědný přístup k životu, při němž myslíme nejen na nás, ale i naše potomky. Je určen pro každého, kdo si chce vypěstovat vlastní biozeleninu nebo na balkoně zasadit bylinky, touží po vlastním ...
Hledáte inspiraci pro svou novou zahradu, nebo chcete něco udělat s tou stávající? Anebo se chcete prostě jen zasnít a nechat se unášet krásou zahradních scenerií? Tato velkoryse vypravená publikace přináší svěží a veskrze současný pohled na zahradu jako na přátelské místo, kde se vám bude dobře žít ...
Kniha - autor Victoria Harrisonová, 160 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Kniha Designem ke štěstí vám pomůže proměnit domov – ať už je velký, nebo malý – v místo, kde se budete cítit spokojení a šťastní. Nejde o žádné velké investice, které by vás finančně zruinovaly. Stačí k tomu jen pár praktických ...
Kniha - autor Ortrud Griebová, 112 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Ředkvičky, saláty a špenát patří v zeleninové zahradě mezi sprintery – klíčí během několika hodin a od sklizně vás dělí jen pár týdnů. Podobně rychlých a chutných druhů je možné mezi zeleninou najít mnohem více. Autorka ukazuje, ...
Kniha - autor Thomas Lohrer, 384 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Nevíte, co okusuje vaše zimostrázové keře? Odkud se vzaly načervenalé skvrny na jahodnících? Proč hnědne zerav a hrušeň má pokroucené listy? S touto knihou to snadno a rychle zjistíte! Najdete v ní přehled okrasných dřevin, trvalek, ...
Kniha - Vlastní ovoce a zelenina, vajíčka i maso - Wohllebenovi radí, jak na to - autor Peter Wohlleben; Miriam Wohlleben, 272 stran, česky, Pevná s přebalem lesklá Vlastní ovoce a zelenina, vajíčka i maso - Wohllebenovi radí, jak na toWohllebenovi se zásobují sami a po více než 25 letech již vědí, ...
Okrasné keře vybrali známí botanici záměrně, protože zájem o pěstování okrasných keřů se neustále zvyšuje s rostoucím počtem nejen užitkových zahrádek, ale i rodinných domků. Je prokázané, že vhodným osázením keři lze dosáhnout na malém prostoru nejen určité intimity prostředí, ale i omezení růstu plevelů ...
Nová kniha o koření, napsaná Ing. Dagmar Lánskou, s názvem Zelené koření pěstované i plané by měla mít v názvu ještě. a jeho použití v kuchyni. U každé rostliny je totiž nejen podrobný popis a barevná ilustrace od akademické malířky Zdenky Krejčové, ale vždy alespoň jeden recept vyzkoušený autorkou a ...
Jakmile se jednou začnete o kapradiny zajímat, uvidíte je úplně všude – v přírodě i v zahradách, v interiérech, v umění i v designu. Svým vzhledem se výrazně liší od ostatních rostlin a připomínají nám pradávné časy, proto byly dřív považovány za kouzelné. V této výpravné knize jsou popsány čeledi a ...
Autorka knihy na svém statku Ligges pěstuje přes 200 druhů dýní. Každoročně pořádá dýňové slavnosti, při kterých nabízí návštěvníkům rozmanité recepty a ukázky dekorací z vlastních produktů. V knize se čtenář dozví vše o pěstování a druzích dýní, které doplní především spousta netradičních receptů, zpracování ...
V této knize najdete množství nápadů a rad pro vytvoření venkovní oázy. Množství různých materiál, tvarů a barev nabízených nádob otevírá mnoho možností k vytvo….
Autor : Ulrike Windsperger, Popis : ZAHRADNIČENÍ V SOULADU S PŘÍRODOU Chcete pečovat o zahradu v duchu trvalé udržitelnosti a hledáte možnost, jak bránit klimatickým změnám a vymírání druhů? Pak je pro vás permakultura to správné řešení. Permakulturní zahrada trvale udržitelně využívá přírodní zdroje, ...
Napsal Roman Pavela s předmluvou Filipa Čapky Vždy jste chtěli svá vypěstovaná rajčata, ale nevíte, jak na to? Anebo nějaké záhonky máte, ale květák neroste, cukety od květu zahnívají a brambory jsou flekaté? A možná už pár let pěstujete i hrdě konzumujete vlastní zeleninu, ale stejně byste se chtěli ...