Tebi kvasnice jsou neaktivní, tudíž je nelze použít na kynutí. Jsou však výborným ochucovadlem různých pokrmů teplé i studené kuchyně. Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu.Kvasnice Tebi jsou přírodním zdrojem celého spektra vitamínu B a po staletí se užívají na podporu celkové vitality člověka.Neaktivní ...
CharakteristikaXantanová guma, které se někdy říká i xantan, nebo E 415, je prášek bez chuti a bez zápachu, který se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Vzniklý polysacharid má molekulovou hmotnost okolo 200 000 a v případě xanthanových monomerů se skládá z glukózy, ...
Jak používat BIO kypřící prášek do pečivaPoužijeme jej stejným způsobem jako běžný kypřící prášek. Na 500 g sypkých surovin přidáme 3 lžičky (21 g) prášku. Nahrazujeme-li tímto práškem běžný kypřící prášek v sáčku, potom tři lžičky tohoto prášku odpovídají 1 sáčku běžného prášku do pečiva. Kypřící prášek ...
CharakteristikaTřtinová melasa je vedlejší produkt při výrobě cukru z cukrové třtiny a velmi často se jí zcela oprávněně říká "černý zázrak". Jedná se o tmavohnědou až černou tekutinu konzistence hustého sirupu, která má velmi specifickou chuť zkaramelizovaného cukru a někomu může vzhledově malinko připomínat ...