Knížka přibližuje známé, ale i některé už téměř zapomenuté byliny, které bývaly běžné u každého domku a v každé zahrádce, kde byl kromě užitkových rostlin, alespoň kousek věnován květinám. Obsahuje popisy oblíbených květin našich babiček a rady pro jejich pěstování. V publikaci najdete také zajímavosti ...
1001 jednoduchých no účinných rád, ktoré prispejú k osožným zmenám vo vašich stravovacích návykoch v prospech vášho zdravia.Táto výnimočná publikácia ponúka čitateľom množstvo praktických rád overených odborníkmi, ako si zlepšiť stravovacie návyky a udržať si správnu hmotnosť, aby vám úžitok z jedla ...
Svérázný venkovský chléb, šťavnatý bramborový chléb, jemná křehká bageta, křupavá kůrka chleba s podmáslím – sbíhají se vám sliny v ústech? Pak si silně aromatické chleby a žemle docela jednoduše upečte sami. V této knize najdete nejen víc jak 40 vyvážených receptů, vhodných pro každodenní použití, ale ...
Kniha - Tracey Murkett; Gill Rapley, 192 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu K českému čitateľovi sa konečne dostáva kniha o"baby-led predĺženej dojčenskej" (BLW), teda o zrejme najprirodzenejším spôsobe zavádzania pevnej stravy u dojčiat, keď celý proces riadi samo dieťa- zúčastňuje sa rodinného ...
Nové vydání rozebrané knihy populární výtvarnice a etnografky Kamily Skopové (1944) Hody půsty masopusty volně navazuje na její předchozí publikace, zejména Rodinné stříbro, Velikonoční svátky o století zpátky a Vánoční svátky o století zpátky, či Rok na vsi. I zde svým charakteristickým způsobem přibližuje ...
Popis: Kniha Aby deťom chutilo pojednáva o výžive dieťaťa, ktorá je alfou a omegou správneho somatického i psychického vývoja a zdravia po celý život. Táto knižka je výsledkom snahy vydavateľa vyhovieť dopytu po moderné praktické príručke, ktorá by prispela k riešeniu problémov stravovanie detí v období ...
Když se řekne Mexiko a Texas, vybaví se člověku slunce a kaktusy, když k tomu přidáte kuchyni, vzpomenete si na nachos, chilli con carne a guacamole. Ale je toho mnohem víc! Tato kuchyně je pestrobarevná a aromatická. Na své si přijdou milovníci masa i vegetariáni, milovníci chilli i ti, kdo dávají přednost ...
"Potvrdili vám diagnózu diabetes mellitus? Nemáte to jednoduché a největší problém vidíte asi v každodenním stravování. Změna způsobu stravování a jídelníčku je však jednodušší, než si možná myslíte. Pokud dokonale pochopíte fyziologické procesy spojené s konzumací potravy, dokážete si sestavit vlastní ...
Kniha - autor Winterová Jana Šmíd, 168 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Docházejí vám nápady, co připravit svému děťátku k jídlu, a hledáte inspiraci pro každodenní vaření? Tato kniha vás provede pestrým světem příkrmů pro děti do jednoho roku. Najdete zde rady, jak na rychlé a zdravé vaření z ...
"Vyrobit sýr dokáže každý! Udělat si domácí mléčné výrobky? Není nic snadnějšího! Autorka této knížky má také jenom "docela normální" kuchyň. S těmi nejjednoduššími pomůckami vyrábí jogurty, podmáslí, čerstvé či plísňové sýry, kořeněné tvrdé sýry a spoustu dalších věcí. V této knize vysvětluje různé ...
Ten čas jsme sami nezažili, ale přesto ho podvědomě důvěrně známe. z chutí, vůní, od babiček i ze starých knížek. Posaďme se spolu s autorkou a sběratelkou starých receptů Michaelou Smolovou ke kávičce a nechme se zanést do počátku minulého století. K vídeňským dortům, uherským řezům, křupavým pagáčkům ...
Kniha Uršuly Flemingové Uchop kopřivu – pozitivní přístup k bolesti poskytuje návod a metodu, jak se v životě aktivně potýkat s bolestí, strachem a utrpením z vlastních, skrytých zdrojů i tehdy, kdy lékařská věda už nemůže pomoci.Nejde jen o ryze odbornou příručku, ale o ohlédnutí autorky, kdysi přední ...
Autor během své padesátileté praxe v oboru kuchař - číšník a při svých mnohých vystoupeních v rozhlase, televizi, novinách a ponejvíce na besedách odpovídal na různe otázky z gastronomie. Z podnětu účastníků těchto besed vznikla právě tato knížka, která obyčejné vaření může povznést na vyžší úroveň.Dátum ...
Druhé vydanie úspešného radcu pri výrobe domácich klobás, jaterníc i ďalších špecialít zo zabíjačky Vám opäť poskytne mnoho cenných rád, pokynov i predpisov pri domácom spracovaní mäsa. Autorom je MVDr. Jozef Ďurík - syn mäsiarského živnostníka, vyučený v odbore mäsiar-porážkar, ktorý bol uznávaným odborníkom ...