Každá pravda potřebuje ke svému životu na tomto světě prostor a čas - určité pravdy a zkušenosti lidstva se projevují v určitých časových úsecích a každý časový úsek má své vlasní mechanismy a způsoby jednání. Těchto dvanáct knih o znameních zvěrokruhu důkladně popisuje způsoby jednání jednotlivých úseků ...
Kniha - autor Hana Bačíková, 72 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Komplexně pojatá publikace, která na domácím knižním trhu zcela chybí. Je určena jak laické veřejnosti, turistům, také i dietologům, firmám, zaměstnancům, ale i studentům z oboru potravinářství a gastronomie, cestovním agenturám, ...
Moje rodinná kuchařka se věnuje receptům pro celou rodinu a její autorka se svými recepty snaží lidi přesvědčit, že i za málo peněz může být hodně muziky. I když si možná myslíte, že neumíte vařit, není to tak těžké – jakmile zvládnete pět receptů z této kuchařky, máte vyhráno. Potom už budete mít dost ...
Tuto kuchařku doporučuje Asociace hotelů a restaurací České republiky. Kniha Znovuobjevené recepty je zaměřená na hovězí, telecí a vepřové maso. Především na ty části, které jsou tak trochu opomíjené, ale z kterých si připravíte neuvěřitelné lahůdky. Dozvíte se, jak máte uvařit například hovězí oháňku ...
Myslíte si, že hubnutí znamená jen týdny odříkání, nekonečného cvičení a hladovění, abyste nakonec své pracně shozené kilogramy nabrali zpět? S programem doktora Clowera můžete jíst všechny potraviny a s pomocí čokolády budete ovládat jejich množství. Přesně tuto schopnost a mnoho dalších pozitivních ...
Lepší zdravé jídlo na vidličku, než chirurgický nůž., to je podtitul obrovského bestselleru deníku Nev York Times, který přesně vystihuje jeho obsah. Pouhá změna jídelníčku k tradiční rostlinné stravě vás může ochránit před civilizačními chorobami, jako je cukrovka, rakovina či srdeční onemocnění. Publikace ...
Kniha – autor Zuzana Pospíšilová; Drahomír Trsťan, 88 stran, česky, pevná bez přebalu matná Vaření se podobá kouzlení. Hromádka potravin se za pár chvil promění v báječné jídlo. Nejsou v tom ale žádné tajné čáry máry. Když máte milou a zkušenou babičku, která se vás nebojí pustit do kuchyně, a několik ...
Príprava jedál pod holým nebom je zakódovaná v génoch človeka a v jeho kolektívnom podvedomí. Posledné desaťročia táto oblasť zažíva skutočnú revolúciu. Nech je to v lese, na lúke, pri vode alebo práve v záhrade, čaro ohňa a jedlá pripravené na ňom boli vždy veľkým zážitkom. O to väčším, čím viac sa ...
Kniha - autor Vladimír Poštulka, 124 strán, česky, firma s lesklým krytom Známy gourmet kritik a labužník Vladimír Poštulka vytvoril portréty 25 najslávnejších kuchárov, ktorí sa objavujú na televíznych obrazovkách na celom svete. Vo výpravnej publikácii nechýba ani Čech Zdeněk Pohlreich. Životné príbehy ...
Kniha – 176 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá V této knize naleznete také recepty na snídaně, polévky, chuťovky, pomazánky, dietní pokrmy, jídla jako od babičky nebo naložené dobroty, to vše krásně provoněno tolik oblíbenými tvarůžky. Zjistíte také, jak krásně se sýrem pracuje - hodí se do studené ...
Moderní a ucelená příručka pro moderní maminku – kuchařka, ve které autorka představuje recepty na výživné a chutné pokrmy pro miminka a batolata, vyšla poprvé v roce 1991. Od té doby se z ní stal vzor pro všechny maminky na celém světě. Naprostý bestseller mezi kuchařkami pro děti Řada doporučení, nadšené, ...
První kuchařka vyvolala neobyčejný zájem o téma jedlých květů i plevelů. Autorka organizuje i terénní semináře a kulinární workshopy. Know-how v oblasti jedlého kvítí a býlí u ní čerpali i špičkoví pražští kuchaři. Křest druhé knihy – Notesu Květinové kuchařky tak mohl proběhnout v prostoru restaurantu ...
Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyla malou kulturně uzavřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímající stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé ...
Gastronomická novinářka a televizní kuchařka Karolína Kamberská je přesvědčená, že každý den může být malou slavností, pokud chceme. Po předchozích bestsellerech Karolína, domácí kuchařka (2014), Štěstí z kuchyně (2015) a Jídlo jako vášeň (2016) se Karolína rozhodla shromáždit recepty, které může každý ...
Kniha - autor Susanne Oettleová, 128 stran, česky, Pevná s přebalem lesklá Kniha seznamuje s nejušlechtilejšími vůněmi a chutěmi domácích likérů z ovoce, bylinek a koření. Zkušená bylinkářka Susanne Oettleová ukazuje, jak si sami můžeme jednoduše vykouzlit svůj vlastní likér ze surovin, které se nacházejí ...
Kniha - autor Denisa Voborová; Petr Sýkora, 104 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá.50 snadných a chutných receptů vás seznámí s fenoménem zdravého a chutného vaření, superpotravinou avokádem!Vyzkoušejte ho teplé i studené, naslano i nasladko – vaření s avokádem totiž skýtá mnohem víc možností, než ...
Kniha – autor Klára Trnková, česky, pevná bez přebalu matná Domácí ovoce nám často připadá obyčejné, naši předkové si však plodů přírody vážili, s láskou o ně pečovali a šlechtili je do stále lepší a lepší podoby. Málokdo si uvědomuje, že tyto dary z lesů a pasek nebo z vlastní zahrady mají, kromě kuchyňského ...