Tradiční česká a moravská kuchyně je proslulá hojností pokrmů připravovaných z mouky. Knedlíky jsou světoznámým fenoménem, ovšem buchty a koláče se jim popularitou vyrovnají. Buchty dokonce vstoupily do pohádek, bez nich se neobešel žádný vandr, rozdávaly se kouzelným dědečkům a dárcům vynášely rozličné ...
Kniha - autor Sabrina Sue Danielsová, 64 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Zázvor je asijským přírodním lékem, který navíc může vylepšit chuť vašich jídel. Je známý hlavně pro své léčivé a antibakteriální účinky při chřipce a nachlazení. Můžete ho ale používat i preventivně, a ještě tím ozvláštnit ...
Kniha - autor Klára Trnková, 40 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá.Traduje se, že česká kuchyně využívá při přípravě pokrmů málo zeleniny. Naši předkové však naopak vařili masité pokrmy pouze svátečně a zelenina pěstovaná na zahrádkách byla, kromě obilovin a posléze brambor, podstatnou součástí ...
Dress code se dnes již nepovažuje za omezení tvořivosti a individuality, nicméně k pochopení pravidel oblékání je stále zásadní, a to i v případě, že se je snažíme překročit. Tato kniha obsahuje souhrn klasických pravidel pánského oblékání upravených podle moderního vkusu a zároveň slouží jako záchytný ...
Tato brožurka přináší recepty na těstovinová jídla, ve kterých lze použít jak těstoviny z bílé mouky, bezvaječné těstoviny nebo těstoviny celozrnné, případně z tvrdé pšenice, těstoviny bezlepkové, pohankové, kukuřičné, sójové nebo rýžové. Dbáme-li o své zdraví, pak si alespoň občas můžeme uvařit těstovinu ...
Zábavné čítanie o snoch a ich výklade je spojené s výberom príťažlivých receptov na jedlá tradičnej i netradičnej kuchyne z domova a z cudziny. Výklad snov je inšpirovaný klasickým Storchovým snárom, obľúbeným čítaním našich prababičiek. Ide o kuchárku, ktorá ešte nikdy nebola na knižnom trhu, pretože ...
Chvíle, kdy si spolu sednete ke stolu, naservírujete všem jejich oblíbená jídla, povídáte si a čas příjemně plyne. to jsou neopakovatelné okamžiky, na které rodina i přátelé rádi vzpomínají. Foodblogerka, máma a nadšená hostitelka Kateřina Kuranova se rozhodla sepsat přes 90 receptů, které vám dokážou ...
Již třetí aktualizované vydání úspěšného gastronomického průvodce ! Herec a gastronadšenec Lukáš Hejlík se v roce 2021 hlásí s aktualizovaným vydáním gurmet průvodce 365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka. Kniha vznikla ze stejnojmenného blogu, kterému se autor věnuje již 7 let. Lukáš objíždí české luhy a moravské ...
Nezní "Planoucí láska housera Gusty" zajímavě? A co "Donaldovi skořicoví šneci"? Zalistuj v knížce a objevíš celou řadu lákavých receptů na báječné pochoutky. Naučíš se vařit a péct podle Daisy, Bubíka, Dulíka a Kulíka a ostatních z Kačerova – a neměj strach, nic nemůžeš zkazit, názorné obrázky tě povedou ...
Kniha - autor Harald Salfellner, 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Kdo ještě neokusil báječnou kulajdu, dršťkovou či škubánky a lívance a vdolky zná spíš z doslechu, tak pro toho je tahle kulinární jízda do vnitrozemí Čech přesně ta správná věc. Mezi Krkonošemi a Šumavou svůdně voní vepřová ...
Není nic jednoduššího, než si připravit několik ingrediencí, různě je pokrájet a zamíchat a máte hotovou svačinu, večeři nebo rychlé občerstvení pro návštěvu. Kuchařka přináší mnoho inspirace na pomazánky od vajíčkových, masových, až po lehčí zeleninové a tvarohové. V knize najdete i výborné recepty ...
Kniha - autor Helena Vybíralová, 96 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Najlepšie cukroví vie upiecť Češky a Slovenky. V ďalšej z radu obľúbených knižiek HELENČINO PEČENIE nájdete recepty niektorých z nich. Nadšené cukrárky predstavujú svoje rodinné"poklady", ktoré si odovzdávajú z generácie na ...
Objevte zázračné schopnosti obyčejného vývaru, který posiluje kosti, napomáhá regeneraci lidského těla a je jedním z nejvýživnějších jídel na světě. Vývar je koncentrovaný elixír chuti a zdraví, bez kterého se při vaření prostě neobejdete. Dlouhodobě slaví úspěch v kuchyních celého světa a zároveň v ...
Tisíciletí se lidé živili celozrnnými výrobky a byli zdraví a výkonní. Žádná jiná skupina protravin není tak harmonická, jako celá obilná zrna. Jsou schopna zabránit civilizačním chorobám podmíněným výživou, oslabit je nebo úplně vyléčit.Dátum vydania: 3.8.2002Vydanie: 1.Väzba: brožovanáISBN: 978-80-8904-466-5Strán: ...
V deviatich častiach tejto knihy nájdete lákavé receptúry pokrmov skoro zo všetkých kontinentov. Ťažisko tvorí Európa, a jej krajiny, ktoré sú nám najbližšie a najvyhovujúcejšie, a to tak z hľadiska surovín, ako aj ich prípravy. V prvej časti sme upriamili pozornosť užívateľov na pôvod a správne využitie ...