Co se stane, když se řekne pizza, guláš, eintopf? Nebo rostbíf, pilaf, boršč? A co způsobí šuej-ču-žou, suši, tortilla či Sachrův dort? Nejspíš se dostaví libá představa chuťového zážitku a začnou se sbíhat sliny. Aby ne, když to jsou skvosty národních kuchyní, s nimiž jsme se mohli setkat při zahraničních ...
Druhé, rozšířené vydání představí nejlepší šéfkuchaře z Česka. V kuchařce se objeví celkem 71 nejlepších šéfkuchařů, mistrů svého oboru, 213 vybraných receptů, a to vše na 616 stranách. Z medailonků jednotlivých šéfkuchařů se dozvíte, co je přivedlo k tomuto náročnému povolání, jaké jsou jejich profesní ...
Bjukitchen je knihou Báry Karpíškové o varˇení, jídle a strhující radosti. Kucharˇka přináší autentický záznam kulinárˇského životního stylu zcestovalé absolventky hotelové školy v Podeˇbradech a manželky Tomáše Karpíška, pu°vodní profesí kucharˇe, nyní restauratéra a zakladatele restaurací Ambiente. ...