V hospodě na statku Popelkových ve Slunečné se vždy dobře vařilo a peklo. Hospodyně Běta, bylinkářka s léčitelskými schopnostmi a především vynikající kuchařka, připravuje jídla jen z vybraných surovin, zeleninou a ovocem v biokvalitě ji zásobuje farmářka Kratinová a plody okolního lesa dodají pak pokrmům ...
Objevte světové chutě a vraťte se ke kořenům tradičního stravováníV sedmi kapitolách vás kuchař a publicista Hugo Hromas seznámí se svými oblíbenými recepty, k nimž si vytvořil osobní vztah. Ve svém vyprávění a vzpomínkách vás provede sedmi způsoby, jak tato jídla připravit, a kuchyněmi, kterými prošel. ...
Kniha - 160 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Těsto na pravý chléb se připravuje s kváskem, i když je to časově náročnější, než kdybychom pracovali s droždím. Je důležité správně si naplánovat čas mezi kváskováním, mísením a pečením. Chléb a pečivo z kváskového těsta má lehčí strukturu a i po několika ...
Třetí vydání úspěšné knihy Marthy Elefteriadu nás přenese do stínu olivovníků, kde v dáli šumí moře a my si můžeme vychutnat dary středomořské kuchyně, s orosenou sklenkou vína či skleničkou Metaxy. Řecká strava je plná zeleniny, olivového oleje a ryb, ale dovede ocenit také kvalitní maso a mléčné výrobky. ...
Není už načase začít se chovat udržitelně i v oblasti vaření? Tato kuchařka vás prostřednictvím sezonních receptů, které využívají všechny jedlé části rostliny, provede dobrodružnou kulinářskou cestou přes kořeny, stonky, květy i semínka nejrůznější zeleniny. Autorka Linda Ly se s vámi podělí o nápadité ...
Lisa Fetterman je vytížená ředitelka společnosti a současně maminka dvou malých dětí. Ve své druhé knize Sous vide pro každého názorně předvádí elegantní řešení hlavolamu, jak uprostřed náročného pracovního týdne dopřát rodině kvalitní, a pokud možno teplou večeři. Seznamte se s technologií sous vide ...
Kniha - česky, Brožovaná s přebalem matná Drůbeží maso je velice oblíbené a vyhledávané. Dokonale se snoubí s mnoha přísadami, od pálivých a voňavých koření až po lahodný a jemný med či smetanu. V naší nové kuchařce objevíte recepty, podle nichž připravíte rychlou teplou večeři i slavnostní oběd. Najdete ...
"Moje první kniha, kterou jsem celou vypěstovala na své zahradě!" hlásá Kateřina Winterová ke knižní novince, která obsahuje další stovku úžasných receptů i návodů a tentokrát také popis více než 80 odrůd zeleniny s doporučeními pro jejich pěstování a rovněž ovocné ochutnávky. Kniha Herbář ze zahrady ...
Po úspěšných kuchařkách Jak jíme zdravě v létě a Jak jíme zdravě na podzim se tým Jíme zdravě už potřetí spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvořili další ze série originálních kuchařek propojujících sezónnost se zdravým stravováním. Pomocí kuchařky si sestavíte jídelníček ...
Hokejka, kuchař, trenér, běžec, cestovatel a bůhvíco ještě. Těch nálepek už jsem měl hodně. Chcete vědět, jak jsem k nim přišel? O tom vám teď povím všechno. Tohle totiž není obyčejná kuchařka, ale taky celej můj životní příběh. Ke každýmu období, o kterým budu vyprávět, přidám několik receptů a poradím, ...
Domácí pekárna je obvykle spojována s přípravou a pečením chleba, ale čím dál více se používá i na sladké pečení. Tento moderní kuchyňský pomocník zvládne připravit moučníky ze sladkého kynutého těsta, ale i z těsta třeného, práškového, piškotového, upečené přímo v nádobě pekárny. Pro pečení buchet či ...
Máte chuť na tradičnú slovenskú kuchyňu z plodov jari a leta ? Tradičná babičkina kuchárka 2, jar/leto je edičné pokračovanie knihy Tradičná babičkina kuchárka 1 jeseň/zima. Známy autori kuchárskych kníh, manželia Horecký, vám prinášajú jedinečné recepty slovenskej kuchyne zo základom v jarnej a letnej ...
Pečieme podľa obrázkov 2: Po úspechu knihy Pečieme podľa obrázkov prichádza ďaľšia dávka plná chutných receptov. Ambasádorky Jamieho Olivera na Slovensku a autorky receptov Janica Lacová a Aneta Orosi z tvorivého tímu Jem iné a sa postarali o to, že v knižke si na svoje prídu naozaj všetci – milovníci ...
Autor během své padesátileté praxe v oboru kuchař - číšník a při svých mnohých vystoupeních v rozhlase, televizi, novinách a ponejvíce na besedách odpovídal na různe otázky z gastronomie. Z podnětu účastníků těchto besed vznikla právě tato knížka, která obyčejné vaření může povznést na vyžší úroveň.Dátum ...
Onemocnění jater postihují stále větší část populace, ať již se jedná o infekční záněty jater, poškození jater alkoholem nebo léky a jejich komplikace nebo vzácnější onemocnění, jejichž časná diagnostika pomůže k cílené léčbě. Játra jsou největší metabolický orgán našeho těla, jejich onemocnění souvisejí ...