Co se stane, když se řekne pizza, guláš, eintopf? Nebo rostbíf, pilaf, boršč? A co způsobí šuej-ču-žou, suši, tortilla či Sachrův dort? Nejspíš se dostaví libá představa chuťového zážitku a začnou se sbíhat sliny. Aby ne, když to jsou skvosty národních kuchyní, s nimiž jsme se mohli setkat při zahraničních ...
Kniha – autor Tanja Dusyová; Irina Pawassarová, 144 stran, česky, pevná s přebalem lesklá.Tekutá energie připravená během chvilky, která vás zasytí i osvěží, dodá vám denní dávku vitaminů i minerálů a pohladí vás na těle i na duši. To je smoothie, krásné barevné smoothie! Při jeho přípravě využijete ...
Kniha - autor Annabel Karmelová, 128 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá VAŘENÍ JE HRAČKA! Celá tahle knížka je prošpikovaná krásnými fotkami, úžasnými nápady, triky, podrobnými postupy a hlavně bezva recepty! Už při čtení se ti budou sbíhat sliny. Naučíš se krájet, sekat, šlehat, zdobit, péct a mnoho ...
Ochutnejte narozeninový dort pejska a kočičky, čokoládovou lázeň pro tři prasátka nebo ježibabiny magické lektvary! Vyzbrojte se vařečkou a vstupte skrz tuto kuchařskou knihu do nejkrásnějších pohádek, ve kterých není nouze o krásné princezny, udatné prince, mluvící zvířátka, nadpřirozené bytosti či ...
Kniha - autor Eva Francová, 224 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Luštěniny bývají v současném českém jídelníčku opomíjené. Jsou však zdrojem hodnotných bílkovin, a to nejen pro vegetariány a vegany. Jak luštěniny nápaditě, a hlavně chutně připravit? Inspirujte se kuchařkami ze Svatojánu!
Procestujte s vařečkou pár kontinentů, aniž byste překročili práh vlastní kuchyněPolévka může být lehká a připravit žaludek na hlavní chod. Může být i hutná a zasytit na dlouhou dobu. Může být třeba s chlebem, knedlíčky, luštěninami, houbami nebo kokosovým mlékem. Také nám může připomínat kuchyni naší ...
Bakterie mléčného kvašení jsou výborným konzervantem a zelenina si díky nim uchová řadu vitaminů a minerálů. Navíc dochází k vytvoření aromat, která vám jiné metody nedopřejí. Přesvědčete se o tom sami tím, že vyzkoušíte postupy a recepty uvedené v této knize, jejíž obrazový doprovod chuť na vlastní ...
Autorka si s vysvětlováním, co všechno příprava chutné kávy obnáší, co je k tomu zapotřebí, dala neskutečnou práci a její výsledek stojí opravdu za to. O tom ostatně svědčí ohlasy a ocenění, které za knihu dostává. Dozvíte se například, co vše ovlivňuje kvalitu kávy, její sílu, hořkost, a naučíte se ...
Jen u málokteré volnočasové aktivity došlo u nás v posledních letech k tak razantnímu vývoji, jako je tomu u témat spojených s grilováním a barbecue. Vedle stále stoupajícího množství nově vznikajících metod a technik přípravy pokrmů a s tím souvisejících kreativních receptů stojí v popředí popularity ...
Připravte si večeři ve stylu hyggeVe své třetí kuchařce se foodblogerka Coolinářka zaměřila na rychlé a jednoduché večeře. Aby byl zážitek z jídla dokonalý, propojila své recepty s dánským konceptem hygge. Všechna jídla uvařila a nafotila tak, aby vás výsledek inspiroval k tomu, že si stejnou atmosféru ...
Uzení je starobylá metoda zpracování potravin, prodložení jejich trvanlivosti a zlepšení chuti. Šéfkuchař Jeremy Schmid vám krok za krokem vysvětlí nejen jak si udělat vlastní udírnu, ale i jak správně připravit, ochutit a vyudit různé druhy masa a dalších potravin, aby byl výsledek co nejlepší. Každou ...
Třetí cesta ke zdraví je knihou, která by především měla promluvit do svědomí těm, kteří žehrají na svoj špatný zdravotní stav. Nemocní lidé obyčejně volí dva extrémy: buď se svěří do péče lékařů a putují od specialisty ke specialistovi, nebo na.
Více než 300 rad, technik a výrobních tajemství.Máte dojem, že by to chtělo při pečení dortů něco nového, nápaditého, co by z vašich výtvorů udělalo obdivované originály? Kniha vám poradí spoustu praktických řešení a překrásných sladkých dekorací. A co je nejlepší? Jejich výroba je až překvapivě snadná ...
Elektronická kniha - autor Janina Černá, 192 stran.Zkuste život bez cukru! Je sladký! Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli ...
Poznejte Tolkienovy elfy prostřednictvím více než 80 receptů inspirovaných elfí kulturou ze Silmarillionu, Hobita i Pána Prstenů. Elfí kuchařka je tím nejchutnějším průvodcem nejikoničtějším Tolkienovým národem: elfy ze Středozemě. Elfové hrají v Silmarillionu, Hobitovi i Pánovi prstenů stěžejní roli, ...
Kniha - autor Tereza Obermajerová, 110 stran, česky Zdravě, moderně, snadno Na sladké se dá jít zdravě a tato kuchařka je toho důkazem. Kombinuje raw, veganský a bezlepkový i klasický přístup. Nevzdává se cukru, ale snaží se ho nahrazovat přírodními sladidly. Namísto pšeničné mouky je použita mouka zdravější. ...
Je libo sněhovou pusinku či křupavou bagetku? Ale beze všeho! I zdánlivě obyčejná kuchyně se může proměnit v báječné místo plné smíchu, radosti a zábavy. Tato hravá knížka je určena všem, kteří se chtějí skamarádit s úplně nejlepší činností na světě – pečením a pořádně se při tom upatlat od mouky. Společně ...