CharakteristikaPo sběru se kokosové ořechy oloupou a kopra zevnitř se na jemno strouhá. Vznikne jemná drť, která se následně zahřeje na maximálně 42°C proto, aby se z ní odpařila veškerá voda. Z této hmoty se pak metodou lisováním za studena získává kokosový olej prvotřídní kvality. Typickou vlastností ...
RBD kokosový olej Wolfberry se získává rafinací poslední frakce, která zůstane po předchozím lisování dužniny kokosového ořechu, běžně známého jako kopra. Po rafinaci, která se provádí za vysokých teplot olej ztratí vlastnosti panenského oleje, ale získá zvláštní schopnosti jako například nepřepaluje ...
Olivový olej patří k pilířům středomořské kuchyně, o níž je obecně známo, že je zdravá a má příznivý vliv na organismus z hlediska kardiovaskulárních onemocnění. Zdravotní účinky olivového oleje spočívají především v tom, že složení jeho mastných kyselin ovlivňuje poměr mezi "špatným" a "dobrým" cholesterolem. ...
Makový olej se hodí k ozvláštění ovocných i zeleninových salátů, koláčů, polévek, omáček, palačinek a lívanců, kokteilů nebo třeba snídaňové kaše.Není vhodný na smažení a jinou tepelnou úpravu.Olej je výtažkem máku setého lisováním za studena z jeho zralých zrn, které napomáhají normální funkci dýchacího ...
CharakteristikaAvokádový olej se získává z dužniny plodů avokáda a má jedinečnou, lehce oříškovou chuť, konzistenci medu a zelenou barvu. Přepaluje se při velmi vysokých teplotách, takže je ideální na smažení, grilování a pečení. Jeho chuť nepřebíjí další ingredience v pokrmu, díky čemu je vynikající ...
Konopný olej se získává ze semen technického konopí, proto neobsahuje THC, které se vyskytuje v zelených částech indického konopí. Konopný olej používá lidstvo po celá tisíciletí a dobře ho znali už i Číňané a Řekové. Díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin omega-3 a omega-6 se řadí k nejcennějším ...
Olej z pupalky dvouleté (Oenothera biennis) se získává lisováním za studena ze semen. Pupalka je unikátní bylina, jejíž žluté květy rozkvétají kolem 18 hodiny a zhruba po 24 hodinách se zavírají. Květy nejvíce voní v noci, takže je opylují hlavně noční motýli. Náš pupalkový olej obsahuje 73,3 % omega-6 ...
CharakteristikaPo sběru se kokosové ořechy oloupou a kopra zevnitř se na jemno strouhá. Vznikne jemná drť, která se následně zahřeje na maximálně 42°C proto, aby se z ní odpařila veškerá voda. Z této hmoty se pak metodou lisováním za studena získává kokosový olej prvotřídní kvality. Typickou vlastností ...
Dýňový olej se získává lisováním perfektně dozrálých tmavozelených dýňových semen, která se následně suší na slunci. Olej má tmavě zelenou barvu s podtónem do hněda, jedinečnou vůní a chuť, která by se dala přirovnat k oříškům. Dýňová semínka jsou používaná jako močopudný a protizánětlivý přírodní prostředek ...
Lněný olej 250 ml Wolfberry Panenský lněný olej v RAW kvalitě je vynikajícím zdrojem esenciálních mastných kyselin. Za studena lisovaný panenský olej je vhodný jak ke konzumaci, tak ke kosmetickým účelům.
CharakteristikaPo sběru se kokosové ořechy oloupou a kopra zevnitř se na jemno strouhá. Vznikne jemná drť, která se následně zahřeje na maximálně 42°C proto, aby se z ní odpařila veškerá voda. Z této hmoty se pak metodou lisováním za studena získává kokosový olej prvotřídní kvality. Typickou vlastností ...
Ostropestřec mariánský (Silybum marianum L.) je jednoletá rostlina, která roste především v Africe, v oblasti řeky Nilu. V Africe je tato rostlina s bodlavými listy velmi oblíbená a používá se jak k lékařským účelům, tak pro vysoký obsah oleje, který se lisuje ze semen. Ostropestřec ale obsahuje navíc ...
Jedná se o olej lisovaný z jadérek jojoby čínské – stálezeleného dlouhověkého keře, který roste hlavně v suchých a slunných oblastech celého světa. Jojobový olej je specifický, velmi stabilní proti oxidaci. Prakticky nikdy nežlukne a proto se používá i jako konzervační prostředek v kosmetice.Účinky a ...
CharakteristikaAvokádový olej se získává z dužniny plodů avokáda a má jedinečnou, lehce oříškovou chuť, konzistenci medu a zelenou barvu. Přepaluje se při velmi vysokých teplotách, takže je ideální na smažení, grilování a pečení. Jeho chuť nepřebíjí další ingredience v pokrmu, díky čemu je vynikající ...
Konopný olej BIO 500 ml Wolfberry* RAW konopný olej v BIO kvalitě s vysokým obsahem omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin.
Olivový olej patří k pilířům středomořské kuchyně, o níž je obecně známo, že je zdravá a má příznivý vliv na organismus z hlediska kardiovaskulárních onemocnění. Zdravotní účinky olivového oleje spočívají především v tom, že složení jeho mastných kyselin ovlivňuje poměr mezi "špatným" a "dobrým" cholesterolem. ...
Za studena lisovaný konopný olej s optimálním poměrem nenasycených mastných kyselin omega 3 a omega 6 v poměru 3:1 pro optimální výživu.
Jak používat BIO kokosový MCT olejNa rozdíl od klasického kokosového oleje má MCT olej chuť zcela bez kokosové příchutě. A právě proto má flexibilní využití v kuchyni. Je vhodný pro neprůstřelnou kávu (Bulletproof Coffee), do koktejlů, obilovin, smoothie, nápojů, čajů, polévek, omáček a salátů. Je velmi ...
Černucha setá, neboli černý kmín (Nigella sativa) je jednoletá bylina, která pochází z jihozápadní Asie. Semena této rostliny se používají jako koření především v Turecku, Indii a na Středním Východě. Olej z černého kmínu používala už Kleopatra a semena byla nalezena v hrobce faraóna Tutanchamona. Černého ...