BIO Lněná semínka zlatá jsou vynikajícím zdrojem nenasycených mastných kyselin, vlákniny a mnoha vitamínů, minerálů a antioxidantů. Disponují i vysokým obsahem bílkovin a minimálním podílem sacharidů.
CharakteristikaSlunečnicová semínka patří k potravinám s nejširší škálou obsažených látek. Jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů E, kterého 100 g semínek obsahuje téměř trojnásobek doporučené denní dávky. Kromě toho obsahují i nezanedbatelné množství hořčíku, fosforu, nebo vitamínů řady B. Slunečnicová ...
Kešu oříšky jsou jedlé nažky ledvinovníku západního (Anacardium occidentale). Tento až 12 metrů vysoký tropický strom má svoji pravlast v severovýchodní Brazílii a kromě kešu oříšků se velmi cení i jeho dřevo. Dnes je, díky portugalským mořeplavcům, kteří ho dovezli v 16. století do Indie a Mozambiku, ...
Kešu oříšky jsou jedlé nažky ledvinovníku západního (Anacardium occidentale). Tento až 12 metrů vysoký tropický strom má svoji pravlast v severovýchodní Brazílii a kromě kešu oříšků se velmi cení i jeho dřevo. Dnes je, díky portugalským mořeplavcům, kteří ho dovezli v 16. století do Indie a Mozambiku, ...
Kešu obsahují méně tuků než většina jiných ořechů. Navíc asi 82 % těchto tuků jsou nenasycené mastné kyseliny. Obsahují také draslík, hořčík a fosfor.
Jak připravovat a konzumovat mandle loupanéLoupaná jádra sladkých mandlí jsou nepražená a nesolená. Mají lahodnou chuť a typickou mandlovou vůni. Jsou vhodná jak k přímé konzumaci, tak na pražení nebo pečení. Výborně se hodí k dochucení sladkých pokrmů, na ozdobení dezertů, müsli, jogurtů nebo cereálních ...
Len (Linum usitatissimum L.) je prastará kulturní plodina, která pochází z Asie. Středně vysoká bylina s bleděmodrými květy, jejíž plodem je tobolka s drobnými semínky, byla ceněna již před 7 000 lety v Egyptě. Léčivých účinků lněného semínka využíval i nejslavnější lékař starověku Hippokrates, který ...
Chia byla "znovuobjevena" teprve v 90. letech 20. století. Díky spolupráci jihoamerických vědců se její pěstování znovu rozšiřuje hlavně v Argentině, Mexiku, Peru a Bolívii a na světové trhy se tak dostávají semínka, která byla dříve tak vzácná, že se používala jako platidlo. Chia podporují normální ...
Chia byla "znovuobjevena" teprve v 90. letech 20. století. Díky spolupráci jihoamerických vědců se její pěstování znovu rozšiřuje hlavně v Argentině, Mexiku, Peru a Bolívii a na světové trhy se tak dostávají semínka, která byla dříve tak vzácná, že se používala jako platidlo. Chia podporují normální ...
Arašídy jsou plody podzemnice olejné, která patří mezi luštěniny z čeledi vikvovitých. Tato jednoletá rostlina dorůstá do výšky 30 – 50 cm a její žluté květy se velmi podobají květům hrachu. Po jejich odkvětu se stopky prodlužují a zavrtávají semeník do půdy, kde se vyvine lusk, který obsahuje 1– 4 semena. ...
CharakteristikaChia byla "znovuobjevena" teprve v 90. letech 20. století. Díky spolupráci jihoamerických vědců se její pěstování znovu rozšiřuje hlavně v Argentině, Mexiku, Peru a Bolívii a na světové trhy se tak dostávají semínka, která byla dříve tak vzácná, že se používala jako platidlo. Chia podporují ...
Chia byla "znovuobjevena" teprve v 90. letech 20. století. Díky spolupráci jihoamerických vědců se její pěstování znovu rozšiřuje hlavně v Argentině, Mexiku, Peru a Bolívii a na světové trhy se tak dostávají semínka, která byla dříve tak vzácná, že se používala jako platidlo. Chia podporují normální ...