O paní Jiřině Bohdalové je známo, že je vášnivou sběratelkou kuchařských knih i jednotlivých receptů, má ráda dobré jídlo a vaření patří k jejím velkým koníčkům. Není proto divu, že pravidelnou součástí jejího pořadu Hobby naší doby je i rubrika Dnes vaří…, a to už více než deset let. Do pořadu si zve ...
První česká kniha o životním stylu zero waste!Zero waste znamená nulový odpad. Znamená to žít bez odpadu, udržitelným způsobem, být šetrný k životnímu prostředí, k místu, kde žijeme a chceme žít i nadále. Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik odpadu vyprodukujete? Kolik čeho kupujete, kolik obalů pak ...
Kniha - autorka Hana Sedláčková, 192 strán, česká, pevná bez lesklého krytu Drůbeží maso získalo oblibu díky snadné zpracovatelnosti, velkému výběru možných úprav, cenové dostupnosti i zdravotní prospěšnosti. Kuchařská kniha z pera zkušené autorky několika desítek gastronomických publikací Hany Sedláčkové ...
Autorka si s vysvětlováním, co všechno příprava chutné kávy obnáší, co je k tomu zapotřebí, dala neskutečnou práci a její výsledek stojí opravdu za to. O tom ostatně svědčí ohlasy a ocenění, které za knihu dostává. Dozvíte se například, co vše ovlivňuje kvalitu kávy, její sílu, hořkost, a naučíte se ...
Kniha - autor Karel Sládek, 80 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Knížka Do hlubin rybářovy duše uvádí čtenáře do bohatého života nad i pod vodní hladinou. Vypráví o vodě, rybách, řekách, pramenech, potůčcích, rybnících, rybářích a o tom, co vodní svět a jeho pozorování přináší citlivému člověku. ...
Kniha - autor Stuart Farrimond, 256 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Autor knihy Stuart Farrimond je přesvědčený, že si při vaření nejednou kladete otázky, jaké jsou základní postupy a techniky, jež vedou k dokonalému jídlu, která z rad je ta pravá, proč něco funguje a jiné naopak ne, jak předejít ...
V kuchařce Česko vaří a pomáhá spojilo své síly 25 osobností na pomoc opuštěným chlůpačům v 5 útulcích. Podělili se v ní o své vlastní oblíbené recepty a na své si tak přijdou jak milovnící masa, zeleniny, tak i sladých a sladkých dezertů. Kuchařka obsahuje mnoho zajímavých informací o samotných útulcích, ...
Skončete jednou provždy se složitým a zdlouhavým vařením, po kterém strávíte dalších půl hodiny mytím nádobí! Naše nová kuchařka vám přinese 111 zdravých a chutných receptů plných živin a chutí, které uvaříte cobydup a navíc s minimem náčiní! Chcete jíst zdravě z dostupných surovin a bez hor špinavého ...
Publikace je přehledně rozdělena do devíti kapitol, ve kterých se autor věnuje jak historii výroby rosé ve světě i u nás, tak podrobně její současnosti. Zavádí čtenáře do hlavních oblastí výroby rosé vín a seznamuje jej s regionálními zvláštnostmi. Obsáhle je zpracována statistika výroby rosé vín v České ...
160 stran, 70 nápaditých receptů, které hravě připravíte do 30 minut. K výběru konceptu nové kuchařky jste nás inspirovali vy, naši čtenáři a čtenářky. Zeptali jsme se více než 1000 z vás a rychlé recepty vyhrály na plné čáře. Proto vám tentokrát darujeme tu nejcennější ingredienci, kterou je čas. Dali ...
Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajecZvládáte každodenní bezlepkové stravování, ale rádi byste svůj jídelníček obohatili i ve sváteční dny? Třetí kniha známé autorky vám přináší na 120 nových receptů, které zpestří vaši slavnostní tabuli. Získáte inspiraci, co přichystat na Velikonoce a Vánoce, ...
Kniha – autor Waldemar Švábenský; Eduard Hrdý, 72 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá - PRESTRETÉ - paleo dobroty. Dezerty na každú príležitosť, zdravé sladkosti bez cukru, múky a mlieka. Pripravené skúseným kuchárom, nafotené skvelým dizajnérom a ochutnané prípravným tímom. Mňam!
Kniha plná dobrého a kvalitného jedla Jedlo spája. A našťastie pre nás všetkých spojilo aj Anetu Orosiovú a Janicu Lacovú. Kreatívne, zdravšie, chutne. Po tom, čo dievčatá rozbehli školu varenia Jem iné a stali sa ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera v projekte Food Revolution pre Slovenskú ...
Kniha - autor Tereza Obermajerová, 110 stran, česky Zdravě, moderně, snadno Na sladké se dá jít zdravě a tato kuchařka je toho důkazem. Kombinuje raw, veganský a bezlepkový i klasický přístup. Nevzdává se cukru, ale snaží se ho nahrazovat přírodními sladidly. Namísto pšeničné mouky je použita mouka zdravější. ...