Kniha - autor Monika Biermaier; Ilse Wrbka-Fuchsig, 80 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Minizahrádka na vysoké úrovni Vysoké záhony jsou dnes "in" a "trendy": jsou přehledné, šetří záda a díky své speciální výplni přinášejí nejvyšší možné výnosy. Zelenině, bylinkám nebo bobulovinám se v nich ...
Permakulturní důmCo znamená permakulturní bydlení? Již sedmá brožurka edice Klíč k soběstačnosti vás seznámí se základními východisky, úvahami a praktickými řešeními, hledajícími cesty k permakulturnímu domu.Najdete zde články od Denisy Tomáškové (vymezení pojmů), Jaroslava Svobody (letní kuchyně), Petra ...
Permakulturní farma Jak využívat permakulturu na větších pozemcích a k obživě Permakulturu – metody udržitelného designu a spolupráce s přírodou – lze aplikovat nejen na zahrádky, ale stejně dobře i na rozsáhlé farmy a na celé oblasti krajiny. Oproti biozemědělství se pracuje mnohem víc s vytrvalými ...
Chcete si založit bylinkový záhon, pěkně od základů a třeba i do spirály nebo v zídce? Chcete vědět, kterým bylinkám bude na vaší zahradě nejlépe a co přesně budou potřebovat? Chcete si vypěstovat jen pár kuchyňských bylinek na okně či na balkóně a jste úplní začátečníci? Chtěli byste se pustit do objevování ...
Biodynamické vinohradnictví a vinařství Pavel PavloušekBiodynamické pěstování révy vinné zahrnuje nejen péči o révový keř v souladu s přírodními a kosmickými rytmy, ale je založeno zejména na péči o půdu, která keř vyživuje. Je-li půda zdravá, plná užitečných mikroorganismů a organické hmoty, není nutné ...
Medovice a včely Oldřich Haragsim Na celkové produkci medu se u nás významně podílí tzv. lesní med. Je to med z medovice, sladké tekutiny, kterou včely sbírají na jehličí a listech stromů. Vytváří ji hmyz (mšice, červci, mery) žijící na lesních dřevinách. Příručka se podrobně zabývá všemi faktory produkce ...
Kniha - autor Annette Leppleová, 128 stran, Brožovaná bez přebalu lesklá, česky * ZAHRADNIČENÍ PRO ZDRAVOU PLANETU Nechce se vám stále zalévat záhony ani udržovat anglický trávník? Raději byste se zkrátka starali o zahradu, která by fungovala udržitelnějším způsobem? V této knížce vám ukážeme, jak toho ...
Dubánci skutečně existují! Jak jinak si vysvětlíte, že právě držíte v ruce knihu plnou jejich příběhů, které nám sami vyprávěli? Když se s námi seznámili a překonali ostych, rozpovídali se o svém životě a o zážitcích, o kterých vy, když kolem dubů procházíte, nemáte ani ponětí. Nadšeně popisovali, jak ...
Na zahradě to žije. Je to místo, kde se včely medonosné i divoké, čmeláci a další užitečný hmyz cítí dobře. Rozmanitost květů, stromů a dalších planých či nešlechtěných rostlinných druhů jim skýtá nejen obživu ve formě pylu a nektaru, ale nabízí i úkryty k odpočinku a rozmnožování. Proč je tedy nepřilákat ...
Kniha - autor Dave Goulson, 304 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Divokou přírodu máme přímo pod nosem - v zahradách a parcích, v mezerách v chodníku a v zemi pod svýma nohama. Dave Goulson nahlíží do kompostu, vrtá se v hlíně a noří se do zahradního jezírka. Zaníceně vysvětluje, jak jsou naše životy ...
Chystáte se vysadit pár révových keřů na svém pozemku a tápete, jak o ně dál pečovat? Náš přední oborník na pěstování révy vinné pro vás připravil nové vydání praktické příručky, kde najdete všechny podstatné operace a úkony, které musíte udělat, abyste dosáhli kýženého výsledku - atraktivních, sladkých ...
Popis : Sedmnáctý díl edice Klíč k soběstačnosti se věnuje nulté permakulturní zóně, tedy člověku a jeho společenství. Věnuje se jednomu z pilířů permakulturní etiky – péči o člověka. Abychom byli soběstační a náš život směřoval po dlouhodobě udržitelné cestě, je potřeba tvořit společenství, ve kterém ...
Kniha - 74 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá.Brožurka z řady praktických permakulturních publikací seznamuje čtenáře jednoduchou a srozumitelnou formou s postupem permakulturního designu a s radami a tipy našich předních permakulturních designérů, kteří zde dávají nahlédnout do své "kuchyně". ...
Balkony, terasy, komunitní zahrady, samozásobitelství obyvatel města. Přes sto stran čtení o všem, co můžeme dělat, když si ve městě chceme pěstovat vlastní jídlo a žít v příjemném zeleném prostředí. O tom, jak široké máte možnosti, vás přesvědčí Patricia Černáková a Jaroslav Svoboda. Následuje výklad ...
Uchovávání úrody Tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu i déle Příručka vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých postupů našich babiček ...
Jedlý les Permakulturní sadaření a ovocnaření Brožurka přináší zasvěcené články o vztahu permakultury a tradičního extenzivního ovocnaření a o tom, co nového permakultura v tomto oboru nabízí. Přispěli do ní naši přední permakulturisté a přírodní sadaři jako Dominik Grohmann, Jaroslav Svoboda, Katka ...