Popis : Sedmnáctý díl edice Klíč k soběstačnosti se věnuje nulté permakulturní zóně, tedy člověku a jeho společenství. Věnuje se jednomu z pilířů permakulturní etiky – péči o člověka. Abychom byli soběstační a náš život směřoval po dlouhodobě udržitelné cestě, je potřeba tvořit společenství, ve kterém ...
Jedlý les Permakulturní sadaření a ovocnaření Brožurka přináší zasvěcené články o vztahu permakultury a tradičního extenzivního ovocnaření a o tom, co nového permakultura v tomto oboru nabízí. Přispěli do ní naši přední permakulturisté a přírodní sadaři jako Dominik Grohmann, Jaroslav Svoboda, Katka ...
Kniha - 74 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá.Brožurka z řady praktických permakulturních publikací seznamuje čtenáře jednoduchou a srozumitelnou formou s postupem permakulturního designu a s radami a tipy našich předních permakulturních designérů, kteří zde dávají nahlédnout do své "kuchyně". ...
Uchovávání úrody Tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu i déle Příručka vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých postupů našich babiček ...
Kniha - autor Miloslav Ryšán, 216 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Encyklopedie nejkrásnějších, spolehlivě kvetoucích druhů, které na své zahradě vyzkoušel dlouholetý zahradník a odborník na danou problematiku Miloslav Ryšán. Ve své nejnovější knize předkládá výsledek svých celoživotních zkušeností ...
Kniha - autor Horst Stahl, 80 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Tvarování a pěstování bonsají je umění, které poskytuje nejen zábavu, ale i trvalou hodnotu v podobě jedinečného miniaturního stromku. Barevná publikace zkušeného pěstitele nabízí všechny potřebné informace a užitečné rady, jak při ...
Již začátkem devadesátých let minulého století, tedy v době, kdy se ještě příliš nemluvilo o ekologizaci zemědělství, psal novinář Arnošt Tabach stati do časopisů o novém pohledu na pěstování zahradních plodin, rostlin a květin. Jeho články mají dodnes aktuální platnost. Kniha Arnošta Tabacha je logicky ...
Kniha - autor Jean-Jacques Labat, 96 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Fascinují svět masožravek. Co vlastně jsou masožravé rostliny? Jaké mají typy pastí a jak funguje trávení? Na tyto a další otázky má Jean-Jacques Labat správnou odpověď. Fascinující svět masožravek (karnivor) poznal jako ...
Kniha - autor Daniela Straußová, 96 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Milovníci ptáků se v této knize dozví spoustu zajímavostí ze světa svých oblíbenců. Čtyři roční období a v každém krátké články o dění v ptačím světě. Kdy ptáci začínají svůj den, čím se v tomto období živí, kde a z jakého materiálu ...
Pestovanie zeleniny a ovocia láka čoraz viac ľudí u nás. Mnohí si chcú dopestovať vlastné plody, o ktorých vedia, že počas dozrievania neprešli spŕškou chemických postrekov a nie sú zdravotnou hrozbou pre deti i dospelých. Aj preto autorka, uznávaná slovenská odborníčka, obohatila toto vydanie pôvodnej ...
Táto publikácia by isto nemala chýbať v knižnici žiadnej záhradkárskej rodiny. Je to kniha-pomocník, ktorý vám v mnohých prípadoch pomôže určiť, aká choroba ničí vaše ovocné stromy a kríky a ich úrodu. Pomôže vám definovať chorobu a to je prvý dôležitý krok k jej odstráneniu. Tu nájdete podrobný zoznam ...
Stavba pece na pizzu a chleba Jaroslav Závacký Chtěli byste si pochutnat na křupavém domácím chlebu nebo si upéct pizzu ve vlastní peci? Pak je tato kniha právě pro vás. V praktické příručce najdete návod na stavbu interiérových i venkovních pecí na chleba i na pizzu. Autor, který je zároveň jejich stavitelem, ...
Publikace vychází z dlouholetých zkušeností autora, jehož snahou bylo shrnutí rozptýlených poznatků o česneku do jednoho přehledu. Čtenář se tak seznámí s česnekem jako s kulturní rostlinou a jejími zvláštnostmi, jeho původem, historií, biologií, pěstováním a zpracováním, obsahovými látkami podmiňujícími ...