Kniha - Prověřené recepty na domácí kváskové pečivo všeho druhu - autor Iva Trhoňová; Ludmila Gottwaldová, 264 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá.Prověřené recepty na domácí kváskové pečivo všeho druhu"Nic neprovoní domov tak, jako s láskou upečené pečivo."Kváskové pečivo má u nás dlouhou tradici, ...
Proč byste nemohli mít i vy svůj Zápisník milovníka vína? Na jeho stránkách najdete prostor pro zápisky z vašich ochutnávek, ale i mnoho zajímavého o nápoji, jehož jste milovníkem. Pokud právě držíte v ruce tento zápisník, budete zřejmě, stejně jako já, milovník vína. A právě pro vás byla tato kniha ...
Autor : Tibor Kramár, Popis : Nejrozsáhlejší kniha věnovaná gulášům na našem knižním trhu, jejímž autorem je známý slovenský kuchařský mistr Tibor Kramár. Téměř 500 receptů a variací na původní maďarskou specialitu, která dobyla celý svět. Osvědčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáně ...
Kniha Koštování vína nedaleko Rýna mapuje průběhy autorových výjezdů na největší vinařský veletrh na světě, na düsseldorfský ProWein, v letech 2014–2019. Zavádí čtenáře do jednotlivých hal mezi vystavovatele, obchodníky a vinařské nadšence. Umožňuje mu nahlédnout do tohoto světa a pomáhá mu se v něm ...
Je libo sněhovou pusinku či křupavou bagetku? Ale beze všeho! I zdánlivě obyčejná kuchyně se může proměnit v báječné místo plné smíchu, radosti a zábavy. Tato hravá knížka je určena všem, kteří se chtějí skamarádit s úplně nejlepší činností na světě – pečením a pořádně se při tom upatlat od mouky. Společně ...
Chuť poznávat svět. Radost ze života. Svoboda! To jsou pocity, které ročně lákají ke kempování tisíce lidí. Nezávislí na jednom místě a zároveň všude doma - jedno jestli v obytném autě, v karavanu nebo jednoduše pod stanem. V této knize přinášíme recepty pro všechny, kdo rádi vaří v kempech po celém ...
Prastaré léčitelské znalosti vhodné do dnešní doby.Život starých babek kořenářek byl neustálým balancováním – mezi bylinkářstvím a uměním léčit, nedůvěrou a pronásledováním. Claudia Ritterová začala pátrat a shromáždila o "čarodějnicích" a jejich léčivých bylinách mnoho zajímavých informací a materiálů.Portréty ...
Zachráňte svoju pečeň a ona zachráni vás Odpovede na príčiny vzniku ekzému, psoriázy, cukrovky, streptokokových ochorení, akné, dny, nadúvania, žlčníkových kameňov, únavy nadobličiek, únav, stukovatenej pečene, problémov s hmotnosťou, syndrómu bakteriálneho prerastania čreva a autoimunitných ochorení. ...
Kniha - autor Eva Francová, 224 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Luštěniny bývají v současném českém jídelníčku opomíjené. Jsou však zdrojem hodnotných bílkovin, a to nejen pro vegetariány a vegany. Jak luštěniny nápaditě, a hlavně chutně připravit? Inspirujte se kuchařkami ze Svatojánu!
Vemte to pořádně do ruky! Padesát receptů, na které prostírání nepotřebujete.Připravte se na padesátku vymazlených receptů, které vám ukážou, že street food se nerovná olejem nasáklý langoš. I na ulici se dá jíst na úrovni! Stačí k tomu špetka experimentu, kvalitní ingredience a hlavně chuť se do toho ...
Kniha - autor Felipe Fuentes Cruz; Ben Fordham, 144 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Guessadilla, burritos, tacos, salsy a margharita. Spousta papriček, kukuřičných tortill, avokáda a fazole na tisíce způsobů. To vše je součástí bohaté a chuťově rozmanité mexické kuchyně. Staňte se jejími mistry ...
Čtyři alpské státy – čtyři rozsáhlé kapitoly. V každé z nich najdete recepty typické pro alpskou kuchyni daného regionu společně s povídáním o místních surovinách, kuchařích, majitelích horských chat, tipy na to, co si nesmíte nechat ujít… Šéfkuchaři z nejlepších horských hotelů, farmáři, majitelé chat ...
Kniha - autor Andy Brunning, 160 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá.Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, ...
Chcete se dozvědět, jak nám prospívá živá strava, která se stala fenoménem poslední doby v oblasti zdravé výživy po celém světě? Začínáte s živou stravou, znáte její skvělé zdravotní přínosy a rádi byste zvýšili její celkové množství ve svých jídelníčcích? Pak je tato kniha určená právě vám! Překvapte ...
Kniha - autor Dominika Wittenberg Gašparová; Magda Havlíková, 304 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Vše, co jste kdy chtěli vědět o chilli, ale báli jste se kousnoutAutorský projekt dvou cestovatelek a vášnivých fanynek chilli představuje kromě autentických receptů pestré osudy chilli papriček napříč ...
Milá společnost, šálek kávy nebo čaje a cupcakes – malé dortíčky – krásky pečené v papírovém košíčku. To jsou zákusky s vynikajícím krémem, různých příchutí, zdobené voňavou skořicí, křupavými oříšky, čokoládou dodávající pocit štěstí, různými druhy ovoce, jedlými bylinkami nebo jen posypané cukrovými ...
Procestujte s vařečkou pár kontinentů, aniž byste překročili práh vlastní kuchyněPolévka může být lehká a připravit žaludek na hlavní chod. Může být i hutná a zasytit na dlouhou dobu. Může být třeba s chlebem, knedlíčky, luštěninami, houbami nebo kokosovým mlékem. Také nám může připomínat kuchyni naší ...